Lokale omroep voor de Roerstreek
Recent Nieuws

Een onvergetelijke dag voor OR6

Soms heb je van die dagen dat alles meezit. Wat te denken van afgelopen zondag 18 februari 2024? De dag dat de lokale omroep in Roerdalen 50 jaar bestond. Wat een feest is het geworden! Hoe geweldig was het om zoveel belangstellenden welkom te heten. En wat te denken van de oud-medewerkers, voor hen hadden we een heuse reünie georganiseerd. De blikken van herkenning ('jij bent geen spat veranderd'), de twinkeling in de ogen bij het zien van oude foto's. Het weerzien van oude collega's leverde weer veel sterke verhalen en anekdotes op. Chris Trines, die in de middaguren twee live uitzendingen verzorgde, kijkt ook met plezier terug op deze dag. "Volgens mij hebben we als OR6 een mooi visitekaartje afgegeven voor onze omroep. Ik kreeg zondagavond zelfs reacties uit het Hilversumse van mensen ...

Lees Meer

Het is vrijdagmiddag. De zondag van de Open Dag bij OR6 komt nu wel erg dichtbij. Vandaag een mooi artikel in NRC, veel contacten met media, die zijn zeer geïnteresseerd. Ook leuk: mensen melden zich bij ons omdat een familielid ooit, jaren geleden, ook bij onze omroep heeft gewerkt. Of we misschien nog beelden hebben? Tja, dat zullen we allemaal wel uitzoeken, maar eerst nog de laatste puntjes op de 'i'. Poetsen, inrichten, techniek op orde, foto's ophangen, kortom de laatste werkzaamheden voordat we de deur echt open zetten. Dat wordt morgen nog even aanpoten. Kump good!@!!! 

Twee dagen voor onze festiviteiten n.a.v. ons 50-jarig bestaan, besteedt NRC aandacht aan de lokale omroepen in Nederland. Zo staan we dus ook landelijk op de kaart. 

Ook de collega van andere media denken aan ons (tip 1)... 

Kom je ook komende zondag?  Tussen 13 en 17 uur houden we onze OPEN DAG in het FEEL FIT CENTER aan de Apollolaan 2 in Melick. Met o.a. bezichtiging studio/regieruimte, foto-expositie, oude apparatuur, zelf camera bedienen of presenteren, ballonnenclown Tallie, Kinderspeelhoek, Kabelkrant en montage demo's en twee live TV uitzendingen. Graag tot de 18e!

Als je jarig bent, trakteer je. Bij de omroep OR6 doen we dat onder andere door tijdens de Open Dag van zondag 18 februari een fototentoonstelling in te richten. In die 50 jaar van ons bestaan is er namelijk heel veel fotomateriaal verzameld. Via de kabelkrant maar ook door de talloze uitzendingen en reportages. Het levert een ratjetoe aan beelden op, zowel zwart wit als in kleur. Maar vooral beelden van gebeurtenissen, waar veel mensen nog herinneringen aan hebben. Hoe leuk is dat om langs die foto's te lopen, een feest van herkenning!Komende dagen zijn medewerkers van OR6 nog druk doende om die honderden foto's te selecteren en te bevestigen op panelen. Op zondag 18 februari kun je ze bekijken tussen 13.00 en 17.00 uur. Komen dus!! 

Nog anderhalve week en dan is de Open Dag van OR6: op zondag 18 februari openen wij de deuren van 13.00 tot 17.00 uur en kun je kennis maken met het werk van de lokale omroep. Neem ook gerust je kinderen mee (groot en klein), want aan de kleinsten is ook gedacht. We hebben een aparte kinderhoek ingericht waar de kleinsten heerlijk kunnen kleuren en tekenen. Ook hebben we Clown Tallie gevraagd om een bijdrage te leveren aan onze Open Dag. Zij maakt prachtige figuren met ballonnen, maar ze doet ook mee aan één van de live-uitzendingen van Chris Trines. Dus: groot en klein is welkom!! 

Een mooi artikel in RoerdalenNu, waarin de pioniers van het eerste uur aan het woord komen. Fascinerend om te lezen hoe zij in de loop der jaren een omroep uit de grond stampen, die nu een wezenlijk onderdeel is van de lokale samenleving. Op naar de Open Dag van zondag 18 februari 2024. 

De Open Dag van Omroep Roerstreek OR6 komt steeds dichterbij. Nog twee weekjes en dan kun jij ook kennismaken met ons. Wij vroegen één van onze gasten, Anniko van Santen, om iets te vertellen over haar betrokkenheid bij de lokale omroep. Hieronder staat haar bijdrage. "Kom ook 18 februari langs om te kijken of iets doen bij de lokale omroep iets voor jou is! Het kan je leven veranderen…en ik kan het weten. Van 1988 tot 1990 was ik vrijwilliger bij RTV Melick-Herkenbosch, en zonder die ervaring was ik nooit beland op de plek waar ik nu zit, als presentator en eindredacteur van Opsporing Verzocht. Ik heb er de basis van het media-vak geleerd, gewoon door het te doen. Monteren, interviewen, schrijven, filmen: het is leuk, heel gezellig en je doet er iets goeds mee. Misschien zijn lokale en re...

Vaak zie je op tv alleen de presentator of de verslaggever. Dat is bij OR6 ook het geval. Maar er moet veel gebeuren voordat dit beeld bij jou in de huiskamer komt. Wat dacht je van de cameramensen, de techniek, de montage, de regie bij een live uitzending? Zonder hen is er geen lokale televisie, geen mooie reportage, geen bericht op de kabelkrant. Samen met het hele team proberen zij steeds het optimale resultaat te bereiken. Op de Open Dag op zondag 18 februari a.s. kun je zelf kennismaken met de mensen van OR6. Je herkent ze makkelijk aan hun badge. Schuif aan bij het publiek tijdens de live uitzending van Chris Trines, neem een kijkje in de regieruimte en ervaar waar al die knoppen en draden toe dienen. Kijk eens hoe een camera werkt en wat je er zoal mee kunt. Er is veel te zien en te...

 

OMROEP ROERSTREEK (OR6)
Smeelenbergweg 2
6074 DR MELICK
Nederland

redactie@or6.nl

Copyright © 2023 Omroep Roerstreek.
Alle rechten voorbehouden.