Lokale omroep voor de Roerstreek
Recent Nieuws

Vaals in landelijke top 3 laagste vaccinatiegraad peuters, enige gemeente die niet in Biblebelt ligt: check hier hoeveel tweejarigen volledig gevaccineerd zijn

De gemeente Vaals staat tweede in de landelijke top 3 van laagste vaccinatiegraad onder peuters (53 procent). Daarnaast is de Zuid-Limburgse gemeente de enige met een dergelijk laag percentage ingeënte tweejarigen die niet ligt in de Biblebelt, het gebied in Nederland waar relatief veel gereformeerden wonen. Wat valt er nog meer op in Limburg?

Lees Meer

Anne Vleeshouwers van Dierenasiel De Beestenboel vraagt elke week extra aandacht voor een dier. Deze week is Barry, een gecastreerde kater van ongeveer 3 jaar, aan de beurt.

Huizenbezitters in Kerkrade hebben gemiddeld de laagste WOZ-waarde van Nederland. Drie andere Limburgse gemeenten staan ook in deze landelijke top 5.

De Vigo groep, waar onder meer tbs-kliniek de Rooyse Wissel onder valt, heeft vorig jaar een verlies geleden van ruim 16 miljoen euro. Ook Vincent van Gogh, onderdeel van Vigo en de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg in Noord- en Midden-Limburg, dook diep in de rode cijfers. Wat is er aan de hand?

In de serie ‘Hoe is het nu toch met?’ worden Limburgse amateurvoetballers en -trainers uit het verleden opnieuw in de schijnwerpers gezet. Deze keer Jan Poels, Ed Hendriks en Dennis Boonen.

Ine Gubbels-Wulms is de weekwinnaar van de VIA-fotopagina’s van woensdag 12 juni en wint twee kaarten voor het Discovery Museum in Kerkrade.

Te omvangrijk en de bouwstijl van Maharishi past niet in op het Paarlose platteland. Vier burgers hebben zich dinsdag tijdens de raadsadviescommissie uitgesproken tegen een stiltecentrum voor vrouwen.

Inwoners van Roerdalen zijn erg gelukkig, maar iets minder tevreden over hun gemeente dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit de laatste Burgerpeiling van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Weggebruikers gaan in Limburg jaarlijks ruim 26.000 keer op de bon voor het negeren van verkeersborden.

De komst van een gemeentelijk zonnestation bij het stort in Montfort is nog niet 100 procent zeker. Ook al is de verwachting dat de geschatte opbrengst van 75.000 euro per jaar haalbaar kan zijn.

 

OMROEP ROERSTREEK (OR6)
Smeelenbergweg 2
6074 DR MELICK
Nederland

redactie@or6.nl

Copyright © 2023 Omroep Roerstreek.
Alle rechten voorbehouden.