Lokale omroep voor de Roerstreek
Recent Nieuws

Groot drugslab in mergelgrot vlak over de grens

De Belgische politie heeft een groot ondergronds drugslab ontdekt in een mergelgroeve in Riemst, net over de grens bij Maastricht.

Lees Meer

De nieuwe bisschop van Roermond wordt vrijwel zeker Ron van den Hout, nu nog bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Dat melden diverse bronnen aan L1.

Om ondermijnende criminaliteit en ingewikkelde handhavings- en overlast-zaken goed aan te kunnen pakken, krijgen gemeenten en de politie hulp van het zogenaamde ACT! Interventieteam. Sinds dit voorjaar is dat team actief in de hele provincie. En er wordt steeds vaker gebruik van gemaakt.

Topman IJsbrand Schouten van VieCuri heeft een spannende tijd achter de rug. Maandenlang heeft hij nodig gehad om banken en zorgverzekeraars over de streep te trekken. Het ziekenhuis, met vestigingen in Venlo en Venray, had dringend hulp nodig om financieel overeind te blijven.

De Provincie Limburg trekt 400.000 euro uit voor artiesten en talentontwikkeling binnen de Limburgse popmuziek. Dat gaat het Jan Smeets fonds heten, vernoemd naar 'Mister Pinkpop'.

Ze ontving heel Roermond met open armen en haar deur stond altijd open. Die deur van Café de Viever blijft open staan, maar in de deuropening zal Agnes Schaefer nooit meer staan. Agnes overleed woensdag op 75-jarige leeftijd. "Ze was als een tweede moeder."

Honderden Pinkpopgangers staan in de rij om de festivalcampings op te gaan.

Zorgverzekeraars CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis hebben de overeenkomst met commerciële huisartsenketen Co-Med uit Maastricht opgeschort. De zorgverzekeraars zoeken een alternatief voor de tienduizenden patiënten.

Als er in de toekomst nieuwe dijken moeten worden aangelegd, ziet Waterschap Limburg daar het liefste geen openingen of gaten meer in verschijnen. Een beleidswijziging om de veiligheid te vergroten.

De Zuyderland-ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen hebben een alternatieve methode ontwikkeld voor de behandeling van mensen met een trombosebeen. Die zou volgens het ziekenhuis landelijk het aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp met duizenden kunnen verminderen.

20 juni 2024
De Belgische politie heeft een groot ondergronds drugslab ontdekt in een mergelgroeve in Riemst, net over de grens bij Maastricht.Originele link...
20 juni 2024
De nieuwe bisschop van Roermond wordt vrijwel zeker Ron van den Hout, nu nog bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Dat melden diverse bronnen aan L1.Originele link...
20 juni 2024
Om ondermijnende criminaliteit en ingewikkelde handhavings- en overlast-zaken goed aan te kunnen pakken, krijgen gemeenten en de politie hulp van het zogenaamde ACT! Interventieteam. Sinds dit voorjaar is dat team actief in de hele provincie. En er w...
20 juni 2024
Topman IJsbrand Schouten van VieCuri heeft een spannende tijd achter de rug. Maandenlang heeft hij nodig gehad om banken en zorgverzekeraars over de streep te trekken. Het ziekenhuis, met vestigingen in Venlo en Venray, had dringend hulp nodig om fin...
20 juni 2024
De Provincie Limburg trekt 400.000 euro uit voor artiesten en talentontwikkeling binnen de Limburgse popmuziek. Dat gaat het Jan Smeets fonds heten, vernoemd naar 'Mister Pinkpop'.Originele link...
20 juni 2024
Ze ontving heel Roermond met open armen en haar deur stond altijd open. Die deur van Café de Viever blijft open staan, maar in de deuropening zal Agnes Schaefer nooit meer staan. Agnes overleed woensdag op 75-jarige leeftijd. "Ze was als een tweede m...
 

OMROEP ROERSTREEK (OR6)
Smeelenbergweg 2
6074 DR MELICK
Nederland

redactie@or6.nl

Copyright © 2023 Omroep Roerstreek.
Alle rechten voorbehouden.