Lokale omroep voor de Roerstreek

Een onvergetelijke dag voor OR6

Soms heb je van die dagen dat alles meezit. Wat te denken van afgelopen zondag 18 februari 2024? De dag dat de lokale omroep in Roerdalen 50 jaar bestond. Wat een feest is het geworden! Hoe geweldig was het om zoveel belangstellenden welkom te heten. En wat te denken van de oud-medewerkers, voor hen hadden we een heuse reünie georganiseerd. De blikken van herkenning ('jij bent geen spat veranderd'), de twinkeling in de ogen bij het zien van oude foto's. Het weerzien van oude collega's leverde weer veel sterke verhalen en anekdotes op.

Chris Trines, die in de middaguren twee live uitzendingen verzorgde, kijkt ook met plezier terug op deze dag. "Volgens mij hebben we als OR6 een mooi visitekaartje afgegeven voor onze omroep. Ik kreeg zondagavond zelfs reacties uit het Hilversumse van mensen die de stream hadden bekeken en erg onder de indruk waren. Da's een mooi compliment voor ons allen". De uitzendingen van Chris, voor deze ene keer met publiek, werden zeer gewaardeerd. Voor velen was dit de kans om zo'n uitzending eens live bij te wonen, en te zien wat er zoal bij komt kijken. En de waardering was er. Van de ruim 180 mensen, die de Open Dag bezochten, vulden velen trouw een evaluatieformuliertje in. Zij gaven ons een 8,9. Een echte pluim voor de vrijwilligers die dagen hebben gewerkt om dit evenement mogelijk te maken.

Hoogtepunten genoeg deze dag: Anniko van Santen die ons op een professionele wijze door het ochtendprogramma leidde, lovende woorden van burgemeester Monique de Boer-Beerta over de samenwerking met OR6, de presentatie van een prachtige documentaire over de geschiedenis van lokale omroep in Roerdalen, een "Ode aan 50 jaor OR6" die Laura Theunissen (uiteraard in het dialect) aan de omroep heeft aangeboden, mooie gesprekken met interessante gasten en muzikale intermezzo's van Phil Karis en Ivo van der Bijl. Ook erg leuk om te zien dat bezoekers veel interesse hadden in de fototentoonstelling over 50 jaar lokale omroep, terwijl ook de studio en regieruimte veel bezoekers kregen. De oh's en de ah's waren niet van de lucht. Prachtig.

Dat een handvol bezoekers hun belangstelling kenbaar maakte om mogelijk vrijwilliger te worden bij OR6, was een ander hoogtepunt. Immers, we willen door met het maken van mooie programma's voor de mensen in al die kernen van Roerdalen. Op naar de volgende 50 jaar, zullen we maar zeggen.

Iedereen die op welke wijze dan ook belangstelling heeft getoond of heeft meegewerkt aan deze bijzondere dag: hartstikke bedankt!

Een speciaal woord van dank aan de medewerkers van LACO FEEL FIT CENTER voor hun medewerking en flexibiliteit! 

Een onvergetelijke dag voor OR6
Huis in Limburg voor gemiddeld 329.000 euro verkoc...