Lokale omroep voor de Roerstreek

Historische overwinning Basketbal Academie Limburg in Groningen

Een historische overwinning voor Basketbal Academie Limburg op het allerhoogste niveau. In Groningen wisten de Weerter talenten te winnen van Donar, 70-73. Het was voor het eerst in de geschiedenis van het bestaan van de club dat de volle buit mee terug de bus in ging vanuit het hoge Noorden.

Drieduizend toeschouwers in Groningen zagen hoe hun Donar niet opgewassen was tegen het frisse spel van BAL. De eerste helft was in het voordeel van de Groningse formatie. BAL keek na 20 minuten basketbal tegen een 7-punts achterstand aan, 42-35. De eindfase was een spannende, met 2 minuten voor tijd een 70-70 stand op het bord. Door vrije worpen wisten de Weerter jongens de overwinning mee naar Weert te nemen.

Basketbal Academie Limburg speelt een sterk seizoen. In de eerste 5 wedstrijden van het seizoen werd 4 keer gewonnen. Alleen in Zwolle werd tot op heden verloren. Overwinning nummer 5 kan worden bijgeschreven in eigen sporthal, aanstaande zaterdag tegen ZZ Leiden.

(Origineel geplaatst door Jeroen Heijdeman)