Lokale omroep voor de Roerstreek

Frisse salade met kip

Ingrediënten:

Salade met kip:

200 grkipfilet

peper en zout boter

200 grchampignons

60 grbourcin

1 dlroom

Afwerking:

gemengde sla peterselie


Bereidingswijze:

Salade met kip:

Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper en zout. Bak de kip aan in wat boter.

Snijd de champignons in blokjes of schijfjes en bak deze ook aan in wat boter.

Giet de champignons af door een zeef. Voeg de champignons toe aan de kip. Voeg bourcin en room toe en laat even koken. Breng op smaak met wat peper en zout.

Afwerken:

. Verwarm het kipmengsel.

. Was en droog de sla wanneer van toepassing.

. Hak de peterselie.

Presentatie:

Leg wat gemengde sla midden in een diep bord. Leg 2 eetle- pels kipmengsel op de sla. Garneer met peterselie. 

Tomaatje gevuld met gerookte makreel en sausje van...
Risotto van bietensap en rozen