Lokale omroep voor de Roerstreek

Zondag 18 februari 2024, jubileum uitzending

De vaste kijkers hadden het al begrepen: dit is een speciale dag voor OR6. We vieren vandaag namelijk ons 50-jarig bestaan. Dat doen we op de eerste plaats door een reünie te houden van oud-medewerkers, van de tijd van RTV Melick-Herkenbosch tot OR6. Op de tweede plaats organiseren we een Open Dag, zodat iedereen kennis kan maken met onze werkzaamheden achter de schermen.

Vandaag dus geen reguliere uitzending van "Wo höbbe veer 't euver", maar we hebben wel twee speciale uitzendingen. Let maar eens op.

Stem om 11.00 uur vooral af op OR6, want dan begint oud-medewerker Anniko van Santen met een kort interview met burgemeester Monique de Bier-Beerta en Rob Karsten, voorzitter van het bestuur van OR6. Een interview met terugblikken en vooruitkijken. Rond 11.15 uur start de burgemeester een documentaire genaamd "50 jaar lokale omroep", die wij speciaal voor ons jubileum hebben laten samenstellen. Een aanrader voor iedereen.

Tussen 13.00 en 17.00 uur vindt de Open Dag plaats. Je kunt dan kennis maken met alle facetten van ons werk: opnames, camerawerk, montage, techniek. Een fototentoonstelling laat de geschiedenis van onze omroep mooi zien.

Er zijn ook twee live uitzendingen, de eerste om 14.00 uur, de tweede om 15.00 uur. Verzorgd door Chris Trines en uiteraard live te volgen, of ter plekke als publiek, of thuis voor de buis.

Wat kun je verwachten tijdens deze live uitzendingen?

14.00 uur: in de eerste uitzending begint Chris met een gesprek met LAURA THEUNISSEN. Zij is bekend van de gedichten in Limburgs dialect, een regelmatig gast in onze uitzendingen. Zij brengt (heel toepasselijk) een Ode aan OR6.

Vervolgens schuiven MARC VISCH en TOOS BASTIAANSEN aan tafel. Zij zijn van de NLPO (de nationale koepel van lokale omroepen). Uiteraard blikt Chris met hen terug op 50 jaar lokale omroep. Maar ook een blik in de toekomst: wat is de rol van de lokale omroep in een veranderend medialandschap?

Vervolgens vindt er een optreden plaats van PHIL KARIS, de bekende gitarist met zijn roots in Midden Limburg. Hij speelt uiteraard live in de studio, Chris heeft daarna een kort gesprek met hem.

Vervolgens is ANNIKO VAN SANTEN te gast, zij is oud-medewerker van onze lokale omroep en inmiddels bekend als presentatrice van o.a. het tv-programma Opsporing verzocht. Welke invloed hebben de jaren bij de lokale omroep gehad op haar verdere carrière? Hoe kijkt ze hierop terug, wat heeft ze geleerd?

Na nog een laatste optreden van PHIL KARIS sluit Chris deze eerste uitzending af.

15.00 uur: in de tweede uitzending begint Chris met een gesprek met CHANTAL HENSEN, beter bekend als Clown Tallie. Als ballonnen kunstenaar is zij tijdens de open dag te bewonderen. Uiteraard laat ze iets van haar kunsten, maar Chris wil ook meer weten over haar carrière switch: van zorgmedewerker naar ballonnen kunstenaar.

BEN EFFING, vooral bekend van het weerbericht van Meteo Roerstreek, zien we nooit in beeld. Nu wel, Chris laat ons zien wie de man is achter het weerbericht.

Vervolgens is IVO VAN DER BIJL te gast. Bekend als zanger, spreker, entertainer en organisator. Een veelzijdig iemand, daar wil Chris natuurlijk het fijne van weten. Uiteraard treedt Ivo ook live op.

Als gasten schuiven vervolgens ELS BREUKERS, LARS VAN DER MANDEN en BAS BOOISTER aan tafel. Els was jaren als vrijwilliger verbonden aan RTV Melick-Herkenbosch, Lars en Bas zijn van het NLPO. Met hen praat Chris over het behoud van het vele beeldmateriaal, dat in die 50 jaren is opgebouwd. Cultureel erfgoed, zou je het kunnen noemen, dat mag toch niet verloren gaan? Ook de vraag hoe we jongeren kunnen binden aan de lokale omroep, komt aan bod.

Daarmee komt een eind aan deze live uitzending van OR6.

De documentaire "50 jaar lokale omroep" en de twee uitzendingen met Chris worden uiteraard nog herhaald: op maandag t/m woensdag kun je kijken om 09, 12, 15, 18 en 21 uur. Dit via ZIGGO kanaal 41 (Midden-Limburg) of KPN/XS4ALL kanaal 1507 (Deel Roerstreek). Maar (terug)kijken kan ook via dit FB kanaal en via onze website or6.nl.

Reageren kan via ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Warme oorden en vliegvakanties nog altijd in trek
Padden al heel vroeg op pad