Lokale omroep voor de Roerstreek

Wo höbbe veer ’t euver, aflevering 140 | 16 juni 2024

Op de dag dat we de vaders voor één keer in het zonnetje zetten, is OR6 in de lucht met alweer de 140e aflevering van "Wo höbbe veer 't euver". MARLEEN HANSEN is vandaag jullie gastvrouw. Zij ontvangt de volgende gasten:

LISA NAUS, dialectschrijver
Geboren als Annelies Hermans is ze in 2010 gaan schrijven onder het pseudoniem Lisa Naus. Haar moeder stierf kort na haar geboorte. Het voelt voor haar warm om op deze manier toch met haar verbonden te zijn en haar naam levend te houden.

Het eerste gedicht in dialect heeft ze dan ook aan Lisa Naus De Eerste opgedragen: 'Mien mam'. Daarmee begon het dichten in Swalmer dialect. Het gedicht werd opgenomen in haar eerste bundel 'Alles is leefde'. Vandaag draagt ze een gedicht voor vaderdag voor: "Altied Leere".

HARALD BORJANS, schrijver/uitgever
Marleen bespreekt met hem zijn boek "Dagelijks vreedzaam leven". Het betreft een bundel van 365 inspirerende citaten en tips voor het bevorderen van compassie en vrede in het dagelijks leven. Het boek biedt voor elke dag een inspirerend citaat, dat je meer verbindt met je eigen waarden te leven.

ELS DENESSEN, Harp en zang
Els komt uit Reuver en werkte tot voor 7 jaar bij "de Zorggroep" als muziektherapeute. Ze heeft nu een eigen praktijk "Somethingels".Het is een praktijk voor muziek, klank, harp en ontspanningstherapie. Zelf zegt ze hierover: "Vanuit het spelen en zingen in enkele folk bands kwam ik in contact met de harp en de Keltische muziek. Dat was liefde op het eerste gezicht. Voor mij was muziek maken altijd al leuk, maar door de Keltische muziek kreeg de muziek een extra dimensie. Nu wissel ik de Keltische muziek af met eigen nummers en nummers die mij persoonlijk raken".

BERT HEIJNEN podcastmaker "de omwenteling"
In deze podcast gaan Bert Heijnen (Haelen) en Peter Keijsers (Venlo) met gasten terug naar het moment dat hun leven volledig kantelde. Naar een 'halleluja' moment of een moment van grote droefenis. Wat gebeurde er op dat moment? Hoe groot was de impact en wat betekende dit moment voor de rest van je leven?

BERT JANSSEN, de man met het donorhart
Bert Janssen uit Herkenbosch kreeg 40 jaar geleden een donorhart. Hij behaalde hiermee het Guinness book of records. Natuurlijk is Marleen erg benieuwd naar zijn ervaringen. Hoe begon het, hoe heeft dit zijn leven beïnvloed. Waren er weleens angsten, is het iets waar je dagelijks bij stil staat?

Tussendoor laat Marleen nog enkele filmpjes zien.
Zo is er een opname van een bezoekje bij icoonschilder JAN TEUWEN uit Linne. Hij laat ons zien hoe hij leeft en deelt zijn enthousiasme over zijn icoonkunst.
Daarnaast een filmopname van Har Reulen, die aanwezig was bij de viering van de VETERANENDAG in Roerdalen. Dat was op vrijdag 14 juni in de raadszaal van het gemeentehuis.

Uiteraard ontbreken de vaste rubrieken Effe d'r oet (samengesteld door Frans Derks) en het Weer van Meteo Roerstreek ook deze keer niet. Na afloop kun je in het Kaokpuntj genieten van groene asperges met zalm.

Je kunt het programma op zondag live bekijken vanaf 11.00 uur via de FB pagina van Omroep Roerstreek OR6 en via ZIGGO kanaal 41 en (in Roerdalen) KPN/XS4ALL kanaal 1507. Het programma wordt op zondag nog herhaald om 15 - 18 en 21 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag kun je het programma terugkijken om 09 - 12 - 15 - 18 en 21 uur. Terugkijken kan ook via uitzending gemist via de website OR6.nl

Reacties zijn altijd welkom. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit zijn de neutrale speellocaties in het finalewe...
Dier van de week: Vriendelijke en sociale Orkaan d...