Lokale omroep voor de Roerstreek

Wo höbbe veer ’t euver, aflevering 139 | 09 juni 2024

Het is 9 juni 2024, een weekje voordat we alweer vaderdag vieren. Vandaag weer een afwisselend programma onder de bezielende leiding van JAN RAMAKERS. Hij loodst ons door het volgende programma.

Jan ontvangt allereerst MARCEL SCHMITZ uit Posterholt. Marcel is bewegingswetenschapper en inspanningsfysioloog en heeft zich door studie en werk verdiept in de gevolgen van voldoende beweging voor het menselijk lichaam. Over dit onderwerp en over landelijke beweegrichtlijnen praat hij met Jan. Op zondag 23 juni a.s. verzorgt Marcel hierover een lezing in de Beuk in Posterholt.

Vervolgens in wethouder JAN SMITS van de gemeente Roerdalen te gast. Onderwerp van gesprek is de kadernota van de gemeente Roerdalen. In de nota staan de inhoudelijke en financiële doelen van de gemeente. Voor de komende jaren zijn er drie prioriteiten benoemd: woningbouw, duurzaamheid en bestaanszekerheid. De nieuwe koers en de bijbehorende financiële kaders worden begin juli besproken in de raadsvergadering. Uiteraard willen we weten wat dit betekent voor de burgers, merken zij dit in hun portemonnee e.d.

Afgelopen dinsdag is op feestelijke wijze de naam 'De Sjpringplank' onthuld als naam van de multifunctionele accommodatie (MFA) Vlodrop. De naam is bedacht door Gerda Grachten en Djilito Baets. Zij ontvangen een prijs ter waarde van 100 euro en mogen meehelpen bij de opening van het nieuwe gebouw. OR6 was erbij en maakte een reportage.

Effe d'r oet
Onze collega Frans Derks heeft weer tips en suggesties voor uitjes op een rij gezet.

Weer van Meteo Roerstreek

Hopelijk krijgen we van Ben Effing goed nieuws en kunnen we de zomer eindelijk verwelkomen.

Uiteraard hebben we ook weer een verrassende muziekclip en na afloop 't Koakpuntje met een overheerlijk gerecht.

Je kunt het programma op zondag live bekijken vanaf 11.00 uur via de FB pagina van Omroep Roerstreek OR6 en via ZIGGO kanaal 41 en (in Roerdalen) KPN/XS4ALL kanaal 1507. Het programma wordt op zondag nog herhaald om 15 - 18 en 21 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag kun je het programma terugkijken om 09 - 12 - 15 - 18 en 21 uur. Terugkijken kan ook via uitzending gemist via de website OR6.nl

Reacties zijn altijd welkom. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Achterhouden stukken Mosaqua: 'College moet opstap...
Fatbikes nog geen probleem in Limburgse gemeenten