Lokale omroep voor de Roerstreek

WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 142 | Zondag 30 juni 2024

Aanstaande woensdag beslist de raad over het bestemmingsplan `Paarloweg 3 Sint Odiliënberg'. Als de meerderheid van de raad met de door het College voorgestelde wijziging van het bestemmingsplan instemt, is de kans dat de bouw van het stiltecentrum van de Women's International Centre for Inner Happiness and Wellbeing een stap dichterbij gekomen op de plek waar vroeger boerderij het Hemke stond. CONNY POSTEL, projectleider van de Internationale Vrouwenorganisatie, licht de plannen toe.

Wethouder ROLAND SLANGEN geeft het standpunt van het College weer en JAN BRUGGENTHIJS vertelt namens het Bewonersinitiatief Paarlo welke bezwaren de buurt heeft.

De politieke partijen komen ook aan het woord via een Politiek in één minut (P1M).

De resultaten van de Burgerpeiling 2023 van onze gemeente zijn bekend. Wethouder ROLAND SLANGEN zal uitleg hierover geven, ook geeft hij een korte toelichting op de belangrijkste agendapunten van de komende raadsvergaderingen aanstaande woensdag 3 juli en donderdag 4 juli.

Kortom veel gemeentelijk en politiek nieuws!

We hebben ook nog heel actueel nieuws. Dankzij de Kinderwijkraad Herkenbosch heeft de speeltuin in Herkenbosch een heuse gedaantewisseling ondergaan. De vernieuwde speeltuin is op zaterdag 29 juni officieel geopend. Toen de nieuwe speeltoestellen geplaatst werden, hebben de kinderen met hun eigen mobieltjes een filmreportage gemaakt. Die laten wij uiteraard zien in deze laatste uitzending van WHVTE.

De presentatie is in handen van HELGA JANSSEN.

Wil je `EFFE D´R OET´ en nog geen idee waarheen, kijk dan naar WHVTE, je bent dan op de hoogte van leuke activiteiten in Roerdalen.

En voor buitenactiviteiten checken wij voor je het weerbericht van Meteo Roerstreek.

Deze WHVTE is de laatste voor onze zomerstop, je kunt ons weer op 8 september op de buis verwachten! In de zomer kun je iedere week genieten van een speciaal vakantieprogramma. Hou de berichtgeving daarom in de gaten!

De uitzending begint zoals altijd om 11.00 uur. Je kunt kijken via ZIGGO kanaal 41 of via de glasvezel van KPN en XS4ALL kanaal 1507. Maar ook via onze FB pagina en onze website.

Wil je reageren op de uitzending, of heb je tips voor onderwerpen of activiteiten voor Effe d'r Oet, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: We herhalen het programma op zondag om 15.00, 18.00 en 21.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag om 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 en 21.00 uur wordt deze uitzending nogmaals herhaald. 

Nieuwe Stolpersteine houden de herinnering aan Ven...
Geen overeenstemming over agenda: spoeddebat Mosaq...