Lokale omroep voor de Roerstreek

WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 128| Zondag 17 maart 2024

Nog maar enkele dagen en dan begint officieel de lente van 2024. In ons wekelijkse programma "Wo höbbe veer 't euver" heeft presentator JAN RAMAKERS de lente al een beetje in de kop. Kijk maar eens naar onderstaande onderwerpen en gasten.

Geluksweekend op 23 en 24 maart
Het geluk van Roerdalen vergroten! Dat gebeurt tijdens het Geluksweekend op zaterdag 23 maart en zondag 24 maart 2024. De aanleiding hiervoor is de Internationale dag van geluk op woensdag 20 maart. Dit jaar combineert de gemeente Roerdalen dit met de feestelijke opening van de zes nieuwe Geluksinfopunten. Te gast zijn JOYCE HENDRIKX-DIRKX en PEGGY BERBEN, zij vertellen Jan alles over het programma van dit bijzondere weekend.

Ponyclub
De ponyclub en rijvereniging uit Posterholt organiseert in het paasweekend voor de 50e keer haar concours hippique. De eerste keer dat de club een wedstrijd organiseerde met deelnemers uit de hele provincie was in 1974. Dat was nog in de tijd dat Rob Ehrens, de latere bondscoach bij de springruiters, bij de pony's meereed. Zo zijn er wel meer bekende namen in de paardensport die via de basiswedstrijd hun carrière zijn begonnen. Jan gaat erover in gesprek met RUUD WOLTERS en JO REIJNDERS.

Kinderraden naar het gouvernement
De kinderen van de KINDERWIJKRADEN van Posterholt, Herkenbosch en Sint Odiliënberg brachten vorige week een bezoek aan de Provincie Limburg. Natuurlijk ging het over hun werk, en hoe ze dat nog beter kunnen doen. Ze hebben o.a. de gouverneur ontmoet en kwamen erachter dat hij het Limburgs al aardig onder de knie begint te krijgen. Uiteraard was OR6 erbij voor een reportage.

Maestro 2024
De finale van Maestro vindt plaats op zaterdag 13 april, om 19.30 uur in Sporthal de Koeweide in Montfort. OR6 keek alvast mee met de repetities van enkele kandidaten.

Muziek
We luisteren naar de muzikale klanken van ART GUVAU.

Vaste items
Uiteraard ontbreken ook de rubriek EFFE D'R OET en het METEO ROERSTREEK WEER niet tijdens deze uitzending.

't Koakpuntj
Na afloop zien jullie nog een aflevering van 't Koakpuntj, vandaag met een heerlijk recept voor een trendy tartaar. Laat je verrassen!

Kijken kan live op zondag tussen 11.00 en 12.00 uur of om 15.00, 18.00 en 21.00 uur. Op maandag t/m woensdag kun je kijken om 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 en 21.00 uur. Dit via Ziggokanaal 41 (Midden-Limburg) of KPN/XS4ALL kanaal 1507 (Deel Roerstreek). Maar (terug)kijken kan ook via dit FB-kanaal en via onze website or6.nl.

Reageren kan via ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Activisten planten bomen in gekapt Sterrebos bij N...
Toch geen tijdelijke caravans op het woonwagenkamp...