Lokale omroep voor de Roerstreek

WHVTE 133 | Zondag 28 april 2024

Vandaag een bijzondere aflevering van "Wo höbbe veer 't euver". Deze staat voor een belangrijk deel in het teken van de lintjesregen in de gemeente Roerdalen. Vandaag gepresenteerd door JAN RAMAKERS. Vanuit een toepasselijke 'automobile' praat Jan de onderwerpen aan elkaar.

LINTJESREGEN

In totaal 7 mensen uit Roerdalen werden op vrijdag 26 april in Kasteel Daelenbroeck benoemd in de orde van Oranje Nassau. Jan Ramakers en Chris Trines waren aanwezig en maakten een reportage, met uiteraard korte interviews met alle gedecoreerden.

RAZENDE REPORTER
Wij wisten het natuurlijk al, maar Lian Sonntag niet. Zij was één van de gelukkigen die vrijdag een lintje mocht ontvangen van burgemeester de Boer van Roerdalen. Na afloop werd zij in een prachtige oldtimer vervoerd naar de studio van OR6 in Melick, waar we uiteraard hebben getoast op dit heuglijke feit. De filmbeelden van Chris Trines en Ron Thijssen vertellen het verhaal.

OPLEVERING MARKT VLODROP

Afgelopen woensdag openden wethouders Roland Slangen en Frank Demarteau officieel de vernieuwde Markt in Vlodrop. Dat deden ze bij het beeld van Gerard Krekelberg. De schrijver van het Limburgs volkslied woonde een deel van zijn leven in Vlodrop.Gerard Krekelberg heeft zo'n mooi plekje op de Markt gekregen dankzij een speciale werkgroep. Ton Theelen en Louis op de Kamp vertelden meer over Vlodrops bekendste inwoner. De bijeenkomst werd afgesloten met het Limburgs volkslied. Jan Ramakers en Lian Sonntag waren aanwezig voor een korte reportage.

POLITIEK ACTUEEL

Het was groot nieuws afgelopen week in onze gemeente: Jo van Kruchten (Democraten Roerdalen) stapt uit de fractie en de gemeenteraad. Uiteraard zochten wij hem op en vroegen om uitleg voor onze camera.

EFFE D'R OET

Uiteraard ontbreekt ook de activiteitenrubriek EFF d'r Oet niet in dit programma. Het weerbericht van Meteo Roerstreek is direct na de uitzending te zien.

KIJKEN

Kijken kan op zondag om 11 - 15 - 18 en 21 uur en op maandag, dinsdag en woensdag om 09 - 12 - 15 - 18 en 21 uur.

Kijk via ZIGGO kanaal 41 of KPN/XS4ALL kanaal 1507 (Roerstreek). Of kijk wanneer het u uitkomt via onze website of deze FB pagina.

REAGEREN kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Roerdalen wil 500 extra woningen in vier jaar
Let op: A73-tunnels zijn het hele weekend dicht