Lokale omroep voor de Roerstreek

WHVTE 132 | Zondag 21 april 2024

Vanaf komende zondag 11 uur kunt u weer kijken naar een nieuwe aflevering van Wo höbbe veer 't euver. Met ditmaal Chris Trines als gastheer. Dit zijn de onderwerpen:

LIMBURG OPENHARTIG

Veertien gemeenten in Noord- en Midden Limburg (Beesel - Bergen - Gennep - Horst ad Maas - Peel en Maas - Venlo - Venray - Maasgouw - Nederweert - Weert - Echt-Susteren - Leudal - Roermond en Roerdalen) zijn mede initiatiefnemer van de campagne Limburg Openhartig.

Doel is om het taboe op praten over mentale gezondheid te doorbreken en gelijkwaardig contact te creëren tussen mensen mét en zonder eigen ervaring. We zijn ervan overtuigd dat openheid leidt tot meer openheid. Daarom delen we openhartige (levens)verhalen van Limburgers met mentale problemen. Wij praten met Mirte en Paul over dit mooie initiatief.

CURSUS VALPREVENTIE ROERDALEN

De gemeente Roerdalen bekostigt de cursussen valpreventie zoals die momenteel wordt gegeven. Net als in de gemeente Maasgouw zijn er cursussen gestart voor ouderen met verhoogd valrisico.

Wie in aanmerkingen komen en hoe de screening gaat, vertelt John Louwarts (cursusleider) in de reportage die we maakten. De eerste twee groepen hebben de uit 10 sessies tellende cursus bijna doorlopen. Een cursus waarbij ook andere disciplines zoals de podotherapeut en apotheek bij zijn betrokken.

In september start weer een nieuwe cursus zo is de bedoeling. Meer info hierover volgt op de site van de gemeente Roerdalen en de plaatselijke bladen.

POLKADOTS

De muziek komt ditmaal van de populaire Roermondse zanggroep 'De Polkadots'. We maken nader kennis met Karin, Monique en Marie-Anne, en ze zingen uiteraard twee nummers voor u; dit is mien sjtad én limoncello.

STÉPHANIE STRUIJK

Zangeres Stéphanie Struijk was vrijdag 19 april 'weer even (bijna) thuis'. Ze trad op in de Bombardon in Heythuysen, vlakbij Roggel waar ze opgroeide.

Wij hadden een gesprek met haar over haar muziekcarrière en toekomstplannen. En natuurlijk over haar onlangs verschenen album 'Dezelfde zon'.

JO SMEETS - DUET MET SJEF DIEDEREN

Kerkradenaar Jo Smeets (Peanuts) is al jaren een goede bekende in de Limburgse muziekwereld. Onlangs verraste hij eenieder met nog niet eerder vrijgegeven opname van een duet van hem met SJEF DIEDEREN.

Hij had dat duet met de titel RIEK MIT MEZIEK enkele weken voor het plotse overlijden van Sjef Diederen in 2021 met Sjef opgenomen. Maar Jo vond het niet gepast om het nummer na het overlijden van Sjef uit te brengen. Programmamakers Ton Lexis en Chris Trines (oa. programma Kump Good) kregen onlangs de primeur om het nummer uit te zenden.

We halen met Jo herinneringen op aan Sjef en deze mooie productie.

Maar Jo brengt ook nog twee dames mee van VIVA LA VIDA 2.0 KIRCHROA waarmee hij regelmatig op de bühne staat. Zij zullen zich even presenteren in dit programma.

EFFE D'R OET

Uiteraard is er ook weer een activiteitenoverzicht voor de week en het weekend van de Koningsdag.

KIJKEN

Kijken kan op zondag om 11 - 15 - 18 en 21 uur en op maandag, dinsdag en woensdag om 09 - 12 - 15 - 18 en 21 uur.

Kijk via ZIGGO kanaal 41 of KPN/XS4ALL kanaal 1507 (Roerstreek). Of kijk wanneer het u uitkomt via onze website of deze FB pagina.

REAGEREN kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeenteraad Roerdalen stemt vóór zonnepark aan de...
Actievoerders zoeken naar verdwenen boompjes VDL N...