Lokale omroep voor de Roerstreek

Loat nog eens zeen – zondag 19 mei 2024

Op deze Pinksterzondag geen reguliere uitzending van 'Wo höbbe veer 't euver". We gaan weer terug in de tijd. Onze collega Frans Derks is weer in het archief gedoken en heeft de volgende opnames voor jullie verzameld.

Herplaatsen torenhaan in Posterholt en Herkenbosch

De aardbeving in Roermond e.o. vond plaats in 1992. Veel gebouwen werden vernield voor de aardschokken. Ook de kerken in Herkenbosch en Posterholt bleven niet gespaard. Het herplaatsen van de torenhaan was uiteraard een moment om nooit te vergeten. Gelukkig was OR6 erbij om hier beelden van te maken.

Thuis weven

In 1983 was de lokale omroep te gast bij Wil Fabus, om een beeld te krijgen van de thuis weverij. Een bijzondere hobby, zo bleek.

Ringen van bosuiltjes
Unieke beelden van het ringen van jonge bosuilen.

Effe d'r oet

Aflevering 21 met tips voor een leuke dag uit.

En uiteraard komt er ook wel wat muzikaals voorbij. Laat je verrassen!

De uitzending begint zoals altijd om 11.00 uur. Je kunt kijken via ZIGGO kanaal 41 of via de glasvezel van KPN en XS4ALL kanaal 1507. Maar ook via onze FB pagina (en later) onze website.

Wil je reageren op de uitzending, of heb je tips voor onderwerpen of activiteiten voor Effe d'r Oet, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: We herhalen het programma op zondag om 15.00, 18.00 en 21.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag om 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 en 21.00 uur wordt deze uitzending nogmaals herhaald. 

Protestkamp blijft staan, Universiteitsraad bespre...
Griek en Albanees met vuurwapens aangehouden op A7...