RECEPT | Hemelse Modder
Deze chocolade mousse wordt zo lang als ik me kan herinneren in onze familie bereid als kersttoetje.
Je kunt dit recept goed 2 dagen voor consumptie gebruik maken. Vroeger ging alles au-bain-marie. Met onze huidige Technologie is de bereiding makkelijker.
------------------------------------------------------------------------------------------
Recept:
300 gr melk chocolade
100 grpuur chocolade
8Eieren
8 lepels basterd suiker
----------------------------------------------------------------------------------------
Chocolade in afgedekte kom smelten in magnetron op half vermogen (anders verbrandt de chocolade) ± 4 min, daarna ± 1 minuut extra. Dit kan ook in uitgeschakelde ovenmet een temperatuur van 180 ° ± 20 min.
Ondertussen eiwit stijf slaan met 4 lepels basterd suiker (een naar een toevoegen). Eigeel crèmekleurig kloppen met 4 eetlepels basterd suiker.
Eigeel en gesmolten chocolade met mixer kloppen en ± 2 min op ½ vermogen in magnetron verwarmen. Het eiwit eronder spatelen met een pannenlikker (de massa wordt dan schmeuiger).
Voldoende voor14 sherry glaasjes. Af laten koelen en een dag laten staan. Serveren met helft stijve slagroom tot aan rand afgevuld.