Lokale omroep voor de Roerstreek

O V E R - O N S


 

 

OMROEP ROERSTREEK (OR6)

Vanaf 1 januari 2007 bestaat er in Roerdalen één lokale omroep, Omroep Roerstreek, afgekort OR6. Ontstaan uit een fusie van RTV Melick-Herkenbosch-Vlodrop en SLORM. We mogen ons (met enige trots) de oudste lokale omroep in Nederland noemen! En dat 17 februari 1974 de 1e uitzending is geweest, bijna 50 jaar geleden. We hebben een zendmachtiging voor de verschillende kernen van de gemeente Roerdalen: Herkenbosch, Melick, St. Odiliënberg, Montfort, Posterholt en Vlodrop.

De Stichting bestaat uit een bestuur en een team van enthousiaste vrijwilligers, die samen de techniek en de redactie vormen. Iedere zondag tussen 11.00 en 12.00 uur wordt een live-uitzending verzorgd, waarbij verschillende actualiteiten de revue passeren. Vraaggesprekken in de studio, muziek en filmopnames uit de kernen, kortom hét medium om het lokale nieuws te volgen uit de verschillende dorpen. Ook doordeweeks is OR6 te zien, met het programma “Midweek Varia”. Vaste programmaonderdelen zijn o.a. ‘Laot nog ´s zeen’, ‘Wied es de Windj’, ‘Op pad met Math’, ‘Kump good’, het weer van Meteo Roerstreek en ‘Effe d’r Oet’ met tips voor uitjes in de regio. De zondaguitzending wordt van zondagmiddag 15.00u t/m woensdag dagelijks herhaald om 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 en 21.00 uur. Ook zenden wij de raadsvergaderingen van de gemeente Roerdalen integraal uit.  Tot slot is er de kabelkrant, zodat je ieder moment van de dag via je tv op de hoogte kunt blijven van de lokale nieuwtjes.

We wensen je uiteraard veel kijkplezier. Wil je reageren op de uitzending en zelf eens te gast zijn, stuur dan een mail naar redactie@or6.nl. Nieuwtjes voor de kabelkrant kun je eveneens naar dit adres mailen. Ook als je vrijwilliger wilt worden, horen wij dat graag; je bent van harte welkom!

Ons wekelijkse programma (maar ook de kabelkrant) is te zien via Ziggo digitaal kanaal 41 of via de glasvezel van KPN en XS4ALL kanaal 1507. Het programma is live te volgen via deze website, maar ook via Facebook. Pas later terugzien? Dat kan natuurlijk altijd via deze website.

 

OMROEP ROERSTREEK (OR6)
Smeelenbergweg 2
6074 DR MELICK
Nederland

redactie@or6.nl

Copyright © 2023 Omroep Roerstreek.
Alle rechten voorbehouden.