Lokale omroep voor de Roerstreek
Recent Nieuws

´T KAOKPUNTJ I ZONDAG 22 DECEMBER 11.00U

Ons kookprogramma `T KAOKPUNTJ staat helemaal in het teken van Kerstmis. Wij laten u zien hoe u een heerlijk 4 gangenmenu maakt in deze extra lange uitzending. Dit menu is samengesteld door HUIB SALIMANS. Huib maakt achtereenvolgens Rundvlees carpaccio met hazelnootdressing, een soep van eekhoorntjesbrood, wildzwijn op zuurkool met bramensaus en als toetje limocellomousse maakt.  Peter Aben: regie en camerawerk Harrie Linssen: geluid en eten, dat laatste volgens Peter, maar er staan toch 3 borden! Smakelijk eten!

Lees Meer

Ingrediënten: Bouillon: 3 dltomatensap 1 dlkippenbouillon 0,5 dlMadeira peper en zout Kerrieroom: 0,5 dlslagroom 0,5 tlkerriepoeder Bereidingswijze: Bouillon: Meng de tomatensap met de kippenbouillon en de Madeira. Verwarm de vloeistof en laat even trekken.Breng op smaak met peper en zout. Kerrieroom: Klop de slagroom met de kerriepoeder stijf. Bewaar in een spuitzak. Afwerken: Verwarm de bouillon. Presentatie: Vul het amuseglaasje met de bouillon en spuit er een toefje kerrieroom in.

Ingrediënten:  Bereidingswijze: Makreelmouse: 100 grgerookte makreel filet OF makreel flakes 1 stsjalot 3 st augurkje zoetzuur (snack augurkjes, cornichons !) 2 elbieslook 2 elmayonaise peper en zout worcestersaus Tomaat: 5 sttomaten Ø5cm (stevig) peper en zout Doperwtensausje: 3 dlvisbouillon 100 grdoperwten (diepvries) 10 blmunt peper en zout Bieslook: 5 stbieslook Afwerking: mayonaise Controleer de makreelfilet op graatjes. Pluk het vlees klein en leg het in een kom. Snipper de sjalot zeer fijn. Snijd de augurkjes zéér fijn kleine brunoise. Was de bieslook, droog op keukenpapier en snijd in fijne rin- getjes. Voeg sjalot, bleekselderij, augurk en bieslook bij de makreel. Voeg mayonaise toe en schep het geheel om. Breng de massa goed op smaak met peper, zout en een beetje worces- te...

Ingrediënten: Salade met kip: 200 grkipfilet peper en zout boter 200 grchampignons 60 grbourcin 1 dlroom Afwerking: gemengde sla peterselie Bereidingswijze: Salade met kip: Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper en zout. Bak de kip aan in wat boter. Snijd de champignons in blokjes of schijfjes en bak deze ook aan in wat boter. Giet de champignons af door een zeef. Voeg de champignons toe aan de kip. Voeg bourcin en room toe en laat even koken. Breng op smaak met wat peper en zout. Afwerken: . Verwarm het kipmengsel. . Was en droog de sla wanneer van toepassing. . Hak de peterselie. Presentatie: Leg wat gemengde sla midden in een diep bord. Leg 2 eetle- pels kipmengsel op de sla. Garneer met peterselie. 

Ingrediënten: Risotto: 1,5 ltrgevogelte bouillon 1 stsjalot 125 grrisotto olie 0,75 dlwitte wijn 1 dlbietensap 35 grboter 2 elrozen-aroma peper en zout Scampi: 5 stscampi Shiitake: 100 grshiitake Afwerking: olijfolie peper en zout peterselie Bereiding: Risotto: Kook de bouillon en houd deze warm. Maak de sjalotten schoon en hak fijn. Fruit de sjalotten en de risotto in olie. Blus af met witte wijn. Voeg daarna beetje bij beetje de warme bouillon toe. Wacht telkens tot hetvocht is opgeno- men voordat nieuwe bouillon kan worden toegevoegd. Voeg uiteindelijk ook het bietensap toe. Haal de risotto van het vuur wanneer deze gaar is, voeg dan de boter toe. Nu niet meer op het vuur zetten en wacht tot de boter gesmol- ten is. Voeg nu de rozen aromatoe. Maak op smaak met peper en zout. Zorg er voo...

Ingrediënten: Pani puri: 5 stpani puri Paddenstoelen crème: 200 grpaddenstoel mix 1 stsjalot 2 stknoflook, teen olijfolie, vierge 0,75 dlroom 2 grbladgelatine, wit 0,5 eltruffel tapenade peper en zout Garnering: 25 grspekblokjes, mager, gerookt olijfolie, vierge ½ stpeterselie, bos krul Bereidingswijze: Pani puri: Frituur de pani puri schijfjes 20 à 30 sec op 180°C en keer deze enkele malen om zodra ze souffleren (luchtig worden). Haal de pani puri uit de olie als ze lichtbruin zijn gekleurd en laat afkoelen op keukenpapier. Maak in iedere pani puri een opening van 2 cm. Paddenstoelen crème: Maak paddenstoelen schoon en snijd ze klein. Maak sjalot en knoflook schoon en snipper beide. Verwarmeen scheut olijfolie en fruit hierin de paddenstoelen, sjalot en knoflook. Voeg room toe en laat voc...

Ingrediënten: Lemoncurd: 0,5 stcitroen 50 grsuiker 35 grroomboter 0,5 stei Crème: 65 grslagroom 15 grpoedersuiker 65 grmascarpone 50 grlemoncurd Fruit: 35 grblauwe bessen Amandelen: 15 gramandelen Bereidingswijze: Lemoncurd: Was de citroen en rasp de gele schil er af. Doe rasp met suiker en boter in een kom en laat de boter al roerend au bain-marie smelten. Zorg dat de suiker volledig is opgelost. Pers de ci- troen uit, zeef het sap en meng dit door de botermassa. Klop het ei los, voeg de helft toe en laat het mengsel al kloppend au bain-marie binden. Klop koud in ijswater en bewaar in koeling tot afwerking. Crème: Klop de room met de poedersuiker iets verder dan lobbig. Voeg de mascarpone toe en meng nog 1 à 2min. Mix de le- moncurd door het mengsel. Fruit: Was de blauwe bessen en maak dr...

 

OMROEP ROERSTREEK (OR6)
Smeelenbergweg 2
6074 DR MELICK
Nederland

redactie@or6.nl

Copyright © 2023 Omroep Roerstreek.
Alle rechten voorbehouden.