Door Peter Aben op maandag, 21 augustus 2023
Categorie: Recepten Koakpuntj

Glaasje met lemoncurd en fruit

Ingrediënten:

Lemoncurd:

0,5 stcitroen

50 grsuiker

35 grroomboter

0,5 stei

Crème:

65 grslagroom

15 grpoedersuiker

65 grmascarpone

50 grlemoncurd

Fruit:

35 grblauwe bessen

Amandelen:

15 gramandelen



Bereidingswijze:

Lemoncurd:

Was de citroen en rasp de gele schil er af. Doe rasp met suiker en boter in een kom en laat de boter al roerend au bain-marie smelten. Zorg dat de suiker volledig is opgelost. Pers de ci- troen uit, zeef het sap en meng dit door de botermassa. Klop het ei los, voeg de helft toe en laat het mengsel al kloppend au bain-marie binden. Klop koud in ijswater en bewaar in koeling tot afwerking.

Crème:

Klop de room met de poedersuiker iets verder dan lobbig. Voeg de mascarpone toe en meng nog 1 à 2min. Mix de le- moncurd door het mengsel.

Fruit:

Was de blauwe bessen en maak droog. Bewaar afgedekt tot gebruik.

Amandelen:

Rooster de amandelen even in een hete pan. Schud regelma- tig om.

Afwerking:

Doe onderin een jockey glas een laagje crème aan. Verdeel over de crème wat blauwe bessen. Bewaar in de koeling tot serveren. Haal 15 min voor serveren uit de koeling.

Presentatie:

Zie foto: Verdeel wat amandelschaafsel over de glaasjes.