Lokale omroep voor de Roerstreek

WO HÖBBE VEER ’T EUVER / AFL. 98 / Zondag 30 april 2023

 Op deze laatste zondag van april is JAN RAMAKERS jullie gastheer. In een nieuwe aflevering van Wo Höbbe veer 't euver bespreekt Jan met verschillende gasten de volgende onderwerpen.


WIM TEGELS is de eerste gast. Hij is bekend als wolvenkenner en ecoloog, maar hij weet ook alles over dassen en hun dassenburchten. Met hem praat Jan over de kunstmatige dassenburcht aan de Lange Paalweg in Vlodrop. Maar vooral ook over de commotie die hierover is ontstaan.

De natuurbegraafplaats Bergerbos in Sint Odiliënberg bestaat 20 jaar. Ter gelegenheid daarvan heeft HUUB KLUIJTMANS een jubileumboek geschreven onder de titel 'Hier is de mens goed te ruste gelegd'. Jan praat met hem over dit boek en de festiviteiten rond het jubileum.

CAROLINE CRIJNS uit Roermond was recent nog in het nieuws. De dood van haar paard als gevolg van vergiftiging door een esdoorn gaf het leven van Caroline Crijns een onverwachte wending. Ze is inmiddels een wandelende encyclopedie als het gaat om heilzame planten voor paarden. Chris Trines maakte een reportage over dit bijzondere verhaal.

De volgende gast is TON CUSTERS. Hij is een muzikale verhalen verteller. Voor een van zijn optredens werd hij aangekondigd als meester van de melancholie. Hij leeft en beleeft de muziek die hij speelt, en tijdens zijn optredens wil hij zijn publiek de muziek laten meebeleven. Jan praat met hem over zijn nieuwe CD, uiteraard treedt hij ook live op in de studio.

EFFE D'R OET ontbreekt deze week natuurlijk niet. Laat je inspireren voor een leuk dagje uit. En BEN EFFING van Meteo Roerstreek weer verrast ons weer met de verwachtingen voor de komende week.

Direct na afloop kun je kijken naar een aflevering van 't Kaokpuntj.
En we hebben een uitgebreide impressie van de lintjesregen in Roerdalen. Zeven inwoners van onze gemeente ontvingen een lintje, Chris Trines maakte een reportage.

De uitzending begint zoals altijd om 11.00 uur. Je kunt kijken via ZIGGO kanaal 41 of via de glasvezel van KPN en XS4ALL kanaal 1507. Maar ook via onze FB pagina (en later) onze website.

Wil je reageren op de uitzending, of heb je tips voor onderwerpen of activiteiten voor Effe d'r Oet, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: We herhalen het programma op zondag om 15.00, 18.00 en 21.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag om 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 en 21.00 uur wordt deze uitzending nogmaals herhaald. 

WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 99 | Zondag 7 mei 202...
WO HÖBBE VEER ’T EUVER / AFL. 97 / Zondag 23 apr...