Lokale omroep voor de Roerstreek

WO HÖBBE VEER ’T EUVER / AFL. 97 / Zondag 23 april 2023

 Komende zondag 23 april kun je weer kijken naar een nieuwe aflevering van Wo Höbbe veer 't euver. Ditmaal is Chris Trines jullie gastheer.


We hebben vandaag de volgende onderwerpen:

PETRA MANSOUR komt vertellen over haar oriëntaalse dansschool (Chadina). We horen hoe de school is gestart en krijgen meer informatie over de avondvullende show die op 13 mei plaatsvindt in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel.

Vervolgens geeft MATHIJS LEENDERS van Theaterhotel 'de Oranjerie' ons een rondleiding door de in aanbouw zijnde nieuwe theaterzaal. Loopt alles naar planning? We horen het van Mathijs. Ook vertelt hij over de nieuwe theatergids die 23 mei uitkomt en over de Koningsdagfeesten en de Tent van Bell.

De broodnodige muzikale vitamientjes komen dit maal van de Sittardse artiest VAN ZELF, (Ruud Versteden). Hij vertelt waarom muziek zo belangrijk voor hem is en waarom hij zowel in het Nederlands, Engels als Limburgs zingt. We horen twee van zijn nieuwe songs.

EFFE D'R OET is deze week iets langer dan normaal. Dit komt vooral door de vele activiteiten in de Roerstreek tijdens Koningsdag. Laat je inspireren voor een leuk dagje uit.

FREEK NOTEN presenteerde afgelopen donderdag voor de eerste keer MIDWEEK VARIA. Onder deze (nieuwe) naam verzorgt omroep OR6 voortaan iedere donderdag/vrijdag en zaterdag een programma met bijzondere onderwerpen. Vast onderdeel is het NOS midweek journaal waarin in begrijpelijke taal enkele nieuwsfeiten worden gepresenteerd. Maar ook onze Razende Reporter (Lian Sonntag) is wekelijks aanwezig met een item. Net zoals het clipprogramma Kump Good dat binnenkort met een nieuwe serie start. Freek komt even vertellen over dit nieuwe programma.

Grip op Compositie, zo heet het inmiddels zesde boek van fotograaf BOB LUIJKS. Wij spraken hem op de Beegderhei en konden hem daar het eerste exemplaar van zijn boek overhandigen. Bob vertelt het hoe en waarom over dit boek.

Hoofdthema in deze WHVTE is het item over het Draaksteken dat op 11-12-13 / 17-18-19 augustus in Beesel wordt opgevoerd. HANS VAN KRUCHTEN, voorzitter van de stichting en regisseurs HUUB GEERLINGS en THEO GERAEDTS komen vertellen over dit mega event dat eens in de zeven jaar plaatsvindt.

Natuurlijk is ook BEN EFFING van Meteo Roerstreek weer aanwezig met de verwachtingen voor de komende week.

WHVTE start zondag om 11 uur. Direct na afloop kun je kijken naar een aflevering van 't Kaokpuntj.

De uitzending begint zoals altijd om 11.00 uur. Je kunt kijken via ZIGGO kanaal 41 of via de glasvezel van KPN en XS4ALL kanaal 1507. Maar ook via onze FB pagina (en later) onze website.

Wil je reageren op de uitzending, of heb je tips voor onderwerpen of activiteiten voor Effe d'r Oet, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: We herhalen het programma op zondag om 15.00, 18.00 en 21.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag om 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 en 21.00 uur wordt deze uitzending nogmaals herhaald.

WO HÖBBE VEER ’T EUVER / AFL. 98 / Zondag 30 apr...
WO HÖBBE VEER ’T EUVER / AFL. 96 / Zondag 16 april...