Lokale omroep voor de Roerstreek

WO HÖBBE VEER ’T EUVER / AFL. 96 / Zondag 16 april 2023

Vandaag is MARLEEN HANSEN weer jullie gastvrouw in een nieuwe aflevering van "Wo höbbe veer 't euver'. Zij heeft weer veel verschillende onderwerpen en daarbij passende gasten verzameld. Lees even mee:

  • Ondernemers Vereniging Roerdalen (OVR) timmert stevig aan de weg. Met de actie 'Mijn wens voor jou' laat de vereniging wekelijks van zich horen. De voorzitter van de OVR, DAVE BECKERS, is in de studio om over dit onderwerp te praten.
  • De Keramiek Kring Limburg is een samenwerkingsverband van een groep professionele keramisten uit de Euregio Limburg (Nederland en aangrenzend België en Duitsland). Op 22 en 23 april organiseren zij de OPEN ATELIERDAGEN KERAMIEKKRING LIMBURG. We kijken naar een film over dit initiatief.
  • Vervolgens zijn MARC VAN HAGEN en JACOBA JANSSEN te gast. Onderwerp van gesprek: de Camino de Compostelo. Marc gaat deze populaire route binnenkort lopen, Jacoba heeft de route al gefietst en kan dus wel ervaringen delen, o.a. aan de hand van eigen gemaakte foto's.
  • Op 1 juni vindt weer het bekende Alpe d'HuZes evenement plaats. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez, onder het motto 'opgeven is geen optie'. JOHN SMEETS en JACK MESTROM doen dit jaar ook mee. Luister naar hun plannen en ambities.
  • CINDY HELDENS, keramiste uit Beesel, vertelt in de studio (o.a. naar aanleiding van een korte film) over haar project 'De greswaren in Reuver".
  • De laatste gast is ONNO DE BOCK. Hij praat met Marleen over de Cultuurnacht in Roermond. In één avond kun je ontdekken wat Roermond aan kunst en cultuur te bieden heeft. Hoe dat precies werkt, zal Marleen zeker aan Onno vragen. De komende editie vindt dit jaar plaats op 24 juni.

Onze vaste rubriek `EFFE D´R OET´ ontbreekt natuurlijk niet, alsmede het weerbericht van Meteo Roerstreek.

Aansluitend aan dit programma kun je kijken naar een aflevering van Rundje Roerstreek en ons culinaire programma het Kaokpuntj. Deze keer staat risotto van bietensap op het menu.

De uitzending begint zoals altijd om 11.00 uur. Je kunt kijken via ZIGGO kanaal 41 of via de glasvezel van KPN en XS4ALL kanaal 1507. Maar ook via onze FB pagina (en later) onze website.

Wil je reageren op de uitzending, of heb je tips voor onderwerpen of activiteiten voor Effe d'r Oet, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: We herhalen het programma op zondag om 15.00, 18.00 en 21.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag om 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 en 21.00 uur wordt deze uitzending nogmaals herhaald.

WO HÖBBE VEER ’T EUVER / AFL. 97 / Zondag 23 apr...
Paasuitzending OR6 | Zondag 9 april 2023