Lokale omroep voor de Roerstreek

WO HÖBBE VEER 'T EUVER | Afl. 100 | LIMBURGS DIALECT

Op deze moederdag de 100e AFLEVERING van ons live programma 'Wo höbbe veer 't euver'. En ook ditmaal een overvol gevarieerd programma rondom het thema Limburgs dialect. Chris Trines leidt u door het programma met de volgende onderwerpen:

HOES VAN 'T LIMBURGS - LIMBURGS SPRAEKE
GINO MORILLO MORALES van het Hoes van 't Limburgs komt vertellen wat 'dit hoes' eigenlijk is en wat ze doen. Omdat er nauw wordt samengewerkt met o.a. Veldeke Limburg en de Raod veur 't Limburgs, schuift ook TON THEELEN aan tijdens het gesprek. Hij zal vertellen wat de nieuwste ontwikkelingen op Limburgs gebied zijn en over de samenwerking metBelgisch Limburg.

TROUBADOURS VAN DE TOEKOMST (TvdT)
De TvdT traden onlangs tijdens het bevrijdingsfestival in Roermond voltallig op. Helaas is daar in onze studio geen plek voor. Daarom komen MARK COURAGE en TOM JASPERS bij ons langs om te vertellen wat de TvdT welke artiesten zich TvdT mogen noemen, hoe het initiatief is ontstaan en wat hun doelstelling is. Maar natuurlijk brengen ze ook live muziek: 't nummer LAATBLEUJER en het nummer LENTE / WÈSJ AAN DE PARAPLUU.

JOEP RADEMAKERS 90
Op 5 mei werd er in Schinveld i.s.m. de Jonkheid aldaar een bijzonder eerbetoon georganiseerd aan de TROUBADOUR van de HUMOR; JOEP RADEMAKERS.
Zijn dochter BRIGITTE en comitéleden MARTIN HURKENS en JO REIJNDERS zijn in de studio aanwezig om terug te kijken op dit eerbetoon waarbij o.a. een prachtige boek over Joep werd gepresenteerd en een mooi monument/kunstwerk werd onthuld.

(ECHTE) LIMBURGERS KALLE PLAT
Dat is de titel van het boekje dat door MATH HENDRIX is geschreven. De leuke Limburgse gezegden, anekdotes en fraaie tekeningen, zijn een herkenning voor wie Limburgs spreekt en een openbaring voor wie het wil spreken.

LIMBURGS DICTEE
Dialectkenner REMCO VRINZEN uit Roerdalen heeft een dictee samengesteld. Je kunt er dus actief aan deelnemen tijdens de uitzending. Houd pen en papier bij de hand! Remco heeft zes zinnen voorbereid. Tegen het eind van het programma wordt het dictee nagekeken en vertelt Remco waar we op moeten letten.

VASTE RUBRIEKEN
Natuurlijk mogen de vaste rubrieken EFFE D'R OET en het METEO ROERSTREEK WEER ook tijdens deze 100e uitzending niet ontbreken. En dat doen ze dan ook niet.

RUNDJE ROERSTREEK
Aansluitend aan WHVTE kunt u kijken naar een nieuwe aflevering van het RUNDJE ROERSTREEK, het programma met Toeristische Informatie uit de Euregio Midden-Limburg. Met ditmaal in de uitzending HET HISTORIEHUIS in Roermond.
DWAYNE BECKERS conservator van het Historiehuis neemt ons mee door de vaste expositie en samen met DION NIJSKENS kijkt DWAYNE met ons naar de wisselexpo die ditmaal als them STROOMOPWAARTS heeft. Het Historiehuis ligt in het pand van de bibliotheek in Roermond en is dezelfde tijden geopend. De toegang is gratis.

LIVE KIJKEN
Kijk zondag vanaf 11 uur LIVE naar de uitzending via ZIGGO kanaal 41 of KPN-XS4ALL 1507. Maar kijken via deze FB pagina kan natuurlijk ook. Daarnaast is de uitzending ook terug te kijken via onze website OR6.nl

HERHALINGEN
De uitzending wordt herhaald op zondag om 15 - 18 en 21 uur. Op Ma - Di en Wo om 09 - 12 - 15 - 18 en 21 uur. Niet te missen dus.

EN Oh ja... wij van omroep OR6, wensen alle moeders een heel fijne moederdag toe!!

Pinkster Special – zondag 28 mei 2023
WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 99 | Zondag 7 mei 202...