Lokale omroep voor de Roerstreek

WO HÖBBE VEER 'T EUVER | 101 | Zondag 11 juni 2023

 Komende zondag is er na twee specials waarin het Amazing Concert in Postert centraal stond, weer tijd voor een 'reguliere' aflevering van WHVTE. Ditmaal met Chris Trines als gastheer. Dit zijn de onderwerpen:

RTV MIDDEN-LIMBURG

Nieuws uit eigen huis. Omroep OR6 werkt mee aan de vorming van de streekomroep met nu als werknaam RTV MIDDEN-LIMBURG. Dat doet ze samen met omroep ML5, SOL2 en WEERT FM. Komende week start de gezamenlijke nieuwssite van RTV MIDDEN-LIMBURG ( https://rtvmiddenlimburg.nl ). Jan Ramakers die namens Omroep Roerstreek OR6 betrokken is bij de overleggen komt uitleggen waarom er een streekomroep wordt gevormd en wat dit betekent voor de uitzendingen van omroep OR6.

GROEN MOET JE DOEN-DAG.

Op zaterdag 24 juni as. vindt er in het Kruiswegpark aan de Parklaan in Roermond een groen pop-up feestje plaats; de GROEN MOET JE DOEN DAG! META VAN APPEVEN komt als mede initiatiefneemster vertellen wat er die dag allemaal te doen is en waarom de dag wordt georganiseerd in deze steeds verder verjongende woonwijk van Roermond.

PUPPY PLEEGGEZINNEN KNGF

Het Koninklijk Nederlands Geleidehond Fonds (KNGF) is dit jaar dringend op zoek naar 170 nieuwe puppy pleeggezinnen. Deze gezinnen zorgen voor de eerste 'opvoeding' van honden die getraind worden als 'geleidehond'.

HELEEN GELISSEN uit Montfort ontving tijdens de lintjesregen een lintje voor haar jarenlange werk als fok gastgezin voor de KNGF. Zij komt vertellen wat het werk inhoud en hoe belangrijk het is.

De Roermondse INGRID SMITH, zelf visueel gehandicapt, is ambassadeur voor de KNGF en heeft onlangs een nieuwe geleidehond ontvangen. Ze vertelt welke impact dit op haar leven heeft en waarom het belangrijk is dat er snel nieuwe pleeggezinnen bijkomen. Meer info vind je op geleidehond.nl

MUZIEK VAN JACK VINDERS

De muzikale klanken komen ditmaal van de Keraadse zanger, liedjesschrijver en theatermaker Jack Vinders. Jack bracht pas een nieuw nummer uit. Voorloper van zijn nieuwe album dat in september zal verschijnen.

Daarnaast is hij druk met voorstellingen in het theater. Wij praten met hem over alle activiteiten die er de komende maanden staan te gebeuren en natuurlijk zingt Jack twee mooie nummers uit zijn uitgebreide repertoire.

LIMBURGSE VETERANENDAG

Zaterdag 17 juni vindt nabij het monument in park Hattem in Roermond de 18e Limburgse Veteranendag plaats. Om 11 uur start de herdenkingplechtigheid. Vanaf 12 uur zijn er diverse informatiestands en demonstraties te bezoeken.

Kapitein bd. Jos Verboeket en Adjudant-onderofficier Wil aan de Boom, resp. voorzitter en secretaris van de stichting Limburgse Veteranendag, komen vertellen wat er allemaal te zien en beleven is en waarom deze jaarlijks dag zo belangrijk is.

SYMPOSIUM BERMBEHEER & BIJEN

Woensdag 7 juni vond in Maasbracht een symposium plaats voor natuurbeheerders van gemeenten en andere belanghebbenden over bermbeheer en het effect daarvan op bijen. De dag werd mede georganiseerd door het Natuur Historisch Genootschap en de gemeente Maasgouw. MATH DE PONTI doet verslag van het symposium. Hoe gaat het met het beheer en de bijenstand? Je hoort het komende zondag.

Aansluitend aan deze aflevering van WHVTE is er een special van OP PAD MET MATH waarin Math een gesprek heeft met IVO RAMAEKERS, eclooog en dé bijenautoriteit van Nederland. Opnamen die ook tijdens het symposium zijn getoond.

Uiteraard ontbreken ook de activiteitentips in EFFE D'R OET en het weerbericht voor week 24 niet in deze aflevering.

U kunt het programma op zondag live bekijken van 11 uur via de FB pagina van Omroep Roerstreek OR6 en via ZIGGO kanaal 41 en (in Roerdalen) KPN/XS4ALL kanaal 1507.

Het programma wordt op zondag nog herhaald om 15 - 18 en 21 uur. Op maandag, dinsdag en wonesdag kunt u het programma terugkijken om 09 - 12 - 15 - 18 en 21 uur. Terugkijken kan ook via uitzending gemist via de website OR6.nl

Wilt u reageren, dat kan! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WO HÖBBE VEER 'T EUVER | 103 | Zondag 18 juni 2023
Special Amazing Concert (deel 2) – zondag 4 juni 2...