Lokale omroep voor de Roerstreek

Vanaf januari 2024 wordt PMD-afval aan huis opgehaald in Leudal

Vanaf 1 januari 2024 wordt in de gemeente Leudal het PMD-afval (plastic, metaal en drinkpakken) elke twee weken aan huis opgehaald.
De gemeente heeft hiervoor gekozen omdat op dit moment het PMD erg is vervuild waardoor hele vrachten afgekeurd moeten worden. Dat is zonde omdat daardoor waardevolle grondstoffen verloren gaan. Maar het betekent ook dat het PMD als restafval moet worden verbrand en dat is veel duurder dan recyclen. Daarom wordt het PMD afval vanaf 1 januari 2024 bij u aan huis opgehaald in doorzichtige zakken. De inzamelaar én de afvalverwerker kunnen zo beter zien of er geen verkeerd afval in de zak zit. 

In week 50 worden de informatiepakketten waarin 24 PMD-zakken zitten, thuisbezorgd. Daarin staat ook beschreven hoe de zakken moeten worden aangeboden. Er zit een handige afvalscheidingswijzer in met een duidelijke beschrijving welk afval in de PMD-zak mag.
Zijn de zakken op? Dan kunt u gratis nieuwe zakken krijgen bij een afhaallocatie bij u in de buurt, zie ook www.rdmaasland.nl(externe link).

Vanaf 1 december 2023 kunt u op de Afvalwijzer app lezen wanneer uw PMD afval wordt opgehaald. Omdat het PMD vanaf 1 januari aan huis wordt ingezameld, verdwijnen de PMD-containers in de wijk. PMD kunt u dan alleen nog kwijt via de huis-aan-huis inzameling of via het milieupark.

Meer informatie is te vinden op de website van RD Maasland(externe link).

bron: gemeente Leudal

(Origineel geplaatst door Els Bruijnen)
Lumiwings vliegt vanaf Maastricht Aachen Airport n...
College Roerdalen wil terrein Koezoep, waar ook Oe...