Lokale omroep voor de Roerstreek

Pani puri met paddenstoelen crème

Ingrediënten:

Pani puri:

5 stpani puri

Paddenstoelen crème: 200 grpaddenstoel mix 1 stsjalot

2 stknoflook, teen olijfolie, vierge

0,75 dlroom

2 grbladgelatine, wit 0,5 eltruffel tapenade

peper en zout

Garnering:

25 grspekblokjes, mager, gerookt olijfolie, vierge

½ stpeterselie, bos krulBereidingswijze:

Pani puri:

Frituur de pani puri schijfjes 20 à 30 sec op 180°C en keer deze enkele malen om zodra ze souffleren (luchtig worden). Haal de pani puri uit de olie als ze lichtbruin zijn gekleurd en laat afkoelen op keukenpapier. Maak in iedere pani puri een opening van 2 cm.

Paddenstoelen crème:

Maak paddenstoelen schoon en snijd ze klein. Maak sjalot en knoflook schoon en snipper beide. Verwarmeen scheut olijfolie en fruit hierin de paddenstoelen, sjalot en knoflook. Voeg room toe en laat vocht grotendeels verdampen. Week de gelatine in koud water. Haal de paddenstoelen massa van het vuur en los de uitgeknepen gelatine op in de massa. Draai daarna tot crème in de keukenmachine. Voeg de truffeltapenade toe en kruid met peper en zout. Bewaar afgedekt tot afwerking op de werkbank.

Garnering:

Snijd de spekblokjes zeer klein en bak uit in een met olijfolie in- gewreven pan. Bewaar op keukenpapier.

Pluk de peterselieblaadjes van de stelen en frituur deze in olie van 160o tot de olie niet meer bruist. Strooi uit op keukenpa- pier.

Afwerken:

Verwarm de crème tot ongeveer 40°C en doe in een spuitzak.

Presentatie:

Zie foto: Spuit op het midden van ieder bord een klein toefje paddenstoelen crème en strooi rondom watgefrituurde peter- selie. Vul daarna de pani puri met de paddenstoelen crème. Strooi op de crème watspekjes. 


Wethouder Carla Peters stapt op vanwege vertrouwen...
Glaasje met lemoncurd en fruit