Lokale omroep voor de Roerstreek

Paasuitzending OR6 | Zondag 9 april 2023

 Volgens de weersberichten dient het voorjaar zich in het komende paasweekend voorzichtig aan. OR6 lift graag mee op dit gevoel. We hebben onderwerpen uitgekozen die hierbij passen. Dus geen reguliere aflevering van 'Wo höbbe veer 't euver'! In plaats daarvan een speciale paasuitzending. Kijk je even mee?

We beginnen met beelden van het project "Kunst in de kas" waarbij Marleen Hansen samen werkt met Kwekerij Knippenberg/Eijkenboom Bloemen. Er zullen uiteindelijk diverse kunstwerken van verschillende kunstenaars te zien zijn in de kas aan de Reutjesweg in St. Odiliënberg. De opening staat gepland voor 22 april, maar wij mochten alvast een kijkje nemen. Kijk ook op www.kunstindekasroerdalen.nl

We blijven nog even bij "Kunst in de kas": Marleen Hansen schilderde samen met kinderen van diverse basisscholen in Roerdalen. De kunstwerken zullen straks in de kas te bewonderen zijn. We hebben een korte fotocollage van de bijdrage van groep 7 van de basisschool in Posterholt.

RUNDJE ROERSTREEK deel 3
Toeristische informatie uit de Euregio Midden-Limburg. Ditmaal bezoeken we het mooie Cuypershuis in Roermond waar we worden rondgeleid door Annemieke Broeke.

Voor de muziekliefhebbers hebben we een primeur: een eerste compilatie van opnames van Amazing Concert, dat afgelopen weekend in Posterholt plaatsvond. Het was geweldig, en dat kun je aan de beelden zien. Geniet ervan!

Dronebeelden van Annendaal. Deze zijn gemaakt door Frans Kessels in zijn serie "Natuurschatten uit eigen streek". Voorzien van een voice-over geven deze dronebeelden een uniek beeld van dit mooie landschap. Een echte aanrader.

Tot slot zijn er weer onze vaste rubrieken, "Effe d'r oet" en het weerbericht van Meteo Roerstreek, zoals altijd verzorgd door Ben Effing.

Na de uitzending kun je genieten van deel 7 van onze culinaire rubriek 't Koakpuntj. Deze keer tomatensoep met balletjes!

We wensen jullie veel kijkplezier met deze bijzondere uitzending, en uiteraard mooi paasdagen!

De uitzending begint zoals altijd om 11.00 uur.Je kunt kijken via ZIGGO kanaal 41 of via de glasvezel van KPN en XS4ALL kanaal 1507. Maar ook via onze FB pagina (en later) onze website.

Wil je reageren op de uitzending, of heb je tips voor onderwerpen of activiteiten voor Effe d'r Oet, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: We herhalen het programma op zondag om 15.00, 18.00 en 21.00 uur.
Op maandag, dinsdag en woensdag om 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 en 21.00 uur wordt deze uitzending nogmaals herhaald.

WO HÖBBE VEER ’T EUVER / AFL. 96 / Zondag 16 april...
OR6 dingt mee naar Lokale Media Award 2023