Lokale omroep voor de Roerstreek

OR6 dingt mee naar Lokale Media Award 2023

OR6 blijft aan de weg timmeren. Wekelijks maken wij leuke en informatieve programma's voor onze kijkers in de Roerstreek en daarbuiten. Gelet op de vele positieve reacties die wij ontvangen, maar ook bijvoorbeeld door de hoeveelheid likes en hits op Facebook, Instagram en website, hebben wij het gevoel dat we op de goede weg zijn. Met dat laatste bedoelen we dat het altijd beter kan. Die ambitie willen we blijven uitstralen.

Om die reden doen we elk jaar mee aan de Lokale Media Award, die georganiseerd wordt door NLPO. De Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) is het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de lokale publieke omroep in Nederland. Twee jaar geleden deden we ook mee, en eindigden we bij de laatste drie.

Om mee te dingen naar deze Award, zijn er verschillende categorieën en criteria. Wij hebben ervoor gekozen om op basis van het criterium "Lokale journalistiek en/of lokale democratie, Lokale verbondenheid en/of impact" de volgende uitzendingen in te zenden:

 • Wo höbbe veer 't Euver Afl. 89 -Windmolens
  De voorgenomen komst van windmolens in de gemeente Roerdalen heeft voor veel opschudding gezorgd bij bewoners. Het zou journalistiek niet juist zijn een dergelijk belangrijk onderwerp niet te belichten. De redactie heeft getracht een zo objectief mogelijk beeld te scheppen rondom de eventuele komst van windmolens en heeft zoveel mogelijk hoor en wederhoor toegepast.
  Terugkijken? https://vimeo.com/791598708
 • Documentaire -Sergeant Holters Laatste Vlucht
  Hoewel de Tweede Wereldoorlog lang geleden heeft plaatsgevonden, is het belangrijk dat de verhalen, en in dit geval van de omgekomen Noorse piloot, in ons collectief geheugen blijven. Het graf van deze piloot bevindt zich op een klein kerkhof bij een kerkje vlakbij St. Ludwig.
  Terugkijken? https://vimeo.com/768687525
 • Wo höbbe veer 't Euver Afl. 82 – Dementie
  Met dit programma wilden we de kijker informeren over de ziekte Alzheimer en dementie. Wat betekent dit voor degene zelf en zijn/haar omgeving? Maar ook over de hulp die kan worden geboden en de activiteiten die er zoal zijn voor deze doelgroep en hun omgeving.
  Terugkijken? https://vimeo.com/765412006

Inzenden voor een Lokale Media Award loont sowieso, ook als de inzending niet beloond wordt met een nominatie of award. Elke inzending ontvangt een juryrapport en dat levert waardevolle inzichten op waarmee wij als OR6 verder kunnen. Zo kunnen wij verder bouwen aan de inhoud en kwaliteit van onze programma's.

Hoe nu verder? Medio mei worden de genomineerden bekend gemaakt. Op vrijdag 9 juni 2023 worden de Lokale Media Awards in aanwezigheid van alle genomineerden uitgereikt in het vernieuwde Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum. Hoe tof zou het zijn als OR6 hier met een delegatie bij aanwezig is. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van het verdere verloop. Duimen maar!!

Wil je onze inzendingen nog eens terug zien, klik dan op bovenstaande links. Je kunt ook de onderstaande QR-codes gebruiken.

Meer weten over de Lokale Media Award? https://www.nlpo.nl/lokalemediaawards

Paasuitzending OR6 | Zondag 9 april 2023
OR6 special | Zondag 2 april 2023