Lokale omroep voor de Roerstreek

Opbouw Kermis Weert is begonnen zonder twee grote attracties

Op dinsdag 19 september is de opbouw van Kermis Weert begonnen. Vanaf 09:00 uur werden wegen in het centrum van Weert afgesloten en trokken de eerste exploitanten met hun wagens de stad in. Tot vrijdagavond wordt er hard gewerkt aan het optuigen van alle attracties. Twee aangekondigde attracties kunnen toch niet komen.

Op de Dries wordt al hard gewerkt aan de opbouw van de Spinning Coaster. Ook op de andere pleinen verschenen de eerste wagens. Twee aangekondigde attracties trekken dit jaar niet naar Weert. De Energizer en de Top Spin Fresh komen niet naar Weert. De Energizer is niet op tijd klaar voor de kermis. De gloednieuwe attractie zou voor het eerst acte de présence geven. In die plaats komt de Robotix naar Weert. De Top Spin Fresh heeft problemen met de kraanauto. Problemen die niet voor het begin van de kermis opgelost zijn. Voor deze attractie is geen vervanger gevonden.

Met ruim 130 attracties verandert de binnenstad van Weert weer een week lang in een attractiepark. Van plein naar plein kan er zo’n 1,7 kilometer gelopen worden. Op vrijdag 22 september opent de kermis om 15:30 uur. De officiële opening vindt plaats om 19:00 uur op de Markt. Ook WeertFM is weer aanwezig op de kermis. De glazen studio is dit jaar te vinden op het Stationsplein. Dagelijks word je via radio, tv en online op de hoogte gebracht van alles wat er gebeurt op de Weerter kermis.

(Origineel geplaatst door Jeroen Heijdeman)
'Armoede neemt misschien niet toe, maar het proble...
Sinkhole Maastricht veroorzaakt schade aan kazemat...