Lokale omroep voor de Roerstreek

Kabeljauwfilet in gerookte zalm met Noilly-prat saus

Ingrediënten:

Vispakketje:

1 stprei

1 stwortel boter

1 dlsinaasappelsap

1 stprei

5 stkabeljauwfilet

(40 gr p.p.) peper en zout

150 grgerookte zalm

Saus:

3 stsjalot

2 dlNoilly-prat kervel

2 dlvisbouillon

2 dlrunderbouillon

2,5 dlslagroom

peper en zout blanke roux

Afwerking:

boter

75 grtagliatelle

peterselie


Bereidingswijze:

Vispakketje:

Maak de prei schoon en snijd het onderste witte gedeelte in dunnen ringetjes. Maak de wortel schoon ensnijd dunne juli- enne (lucifer grootte).

Doe boter in de pan en laat de prei en wortel 10 min stoven. Voeg het sinaasappelsap toe en laat het vochtbijna helemaal inkoken. Haal de groente uit de pan en laat goed uitlekken.

Maak 10 lange dunne repen van de prei, om straks de vispak- ketjes mee vast te binden. Blancheer de linten in kokend wa- ter. Laat uitlekken tot gebruik.

Kruid de visfilets met peper en zout en bedek de bovenzijde met prei en wortel. Bekleed elke filet met eenplakje zalm en bind dit vast met bieslook.

Saus:

Snipper de sjalot. Fruit de sjalot met boter in een pan. Blus af met Noilly-prat en voeg de kervel, visbouillon en runderbouil- lon toe. Laat inkoken tot 15%. Zeef de saus en voeg de room toe en laat nog even inkoken. Proef af en voeg event nog wat extra Noilly-prat toe. Breng op smaak met peper en zout. Bind desaus, wanneer nodig, met blanke roux.

Afwerking:

. Leg de vispakketjes in een beboterde ovenschaal en gaar deze 12 min in een oven van 150°C.

. Kook de pasta volgens het recept op de verpakking.

Presentatie:

Leg een beetje paste op het bord. Plaats hierop het vispak- ketje. Schenk de saus erbij en garneer metgehakte peterse- lie. 

Loods gesloten in Grashoek na vondst grote hennepk...
Chocolademousse