Lokale omroep voor de Roerstreek

Gemeente Leudal helpt kinderen veilig internetten: HackShield

HackShield is een online game voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Kinderen leren al spelenderwijs de ‘internetgevaren’ kennen en worden weerbaar tegen cybercriminaliteit. 

Via de HackShield app kunnen kinderen de game gratis downloaden op hun tablet of smartphone. Door het spelen van de game worden kinderen alert op de online gevaren zoals bijvoorbeeld phishing en nepnieuws. De app houdt ook de punten bij die worden verdiend tijdens de game. Kinderen kunnen de kennis die zij hebben geleerd van HackShield delen met hun eigen omgeving. Denk aan bijvoorbeeld ouders, familie en andere vrienden. Op die manier worden zij echte Cyber agents die hun eigen omgeving beschermd tegen cybercriminaliteit.

HackShield kan ook de in klas worden gespeeld. Deze module is voor alle scholen in Nederland gratis te spelen op het digibord. De module bestaat uit 8 modules (quests) met een eigen cyberveiligheid-thema: internet, data, online grenzen, desinformatie, phishing, geldezels, auteursrechten en foto’s delen. Ieder quest kan gezamenlijk met de klas worden gespeeld en duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. 

Burgemeester Désirée Schmalschläger van de gemeente Leudal bezocht maandag 18 september 2023 basisschool de Mussenberg in Horn om dit initiatief extra onder de aandacht te brengen. Binnenkort te zien bij omroep ML5.

Bron: gemeente Leudal en omroep ML5

(Origineel geplaatst door Els Bruijnen)
Tegemoetkomingsregeling omzetverlies hoogwater 202...
Aziatische tijgermug blijft opduiken in Limburg