Lokale omroep voor de Roerstreek

Politie grijpt in: stel in Herkenbosch heeft veertig verwaarloosde honden en bijna dertig dode katten

Een man (64) en een vrouw (63) uit Geleen zijn afgelopen dinsdag in Herkenbosch opgepakt voor verwaarlozing van tientallen honden. Ook hadden ze 28 dode katten.

  5 Hits

In deze Limburgse gemeenten voelen inwoners zich het vaakst onveilig in hun eigen buurt

Meer dan 32 procent van de inwoners van Kerkrade zegt zich weleens onveilig te voelen in de eigen buurt. In Heerlen geldt dat voor 29 procent van de mensen. De twee Parkstadgemeenten horen daarmee tot de landelijke top als het gaat om onveiligheidsgevoelens.

  5 Hits

Inhaalronde amateurvoetbal: veertig clubs in actie; lees hier de uitslagen

In het amateurvoetbal stond donderdagavond een inhaalronde op het programma. Hieronder de uitslagen.

  5 Hits

Voorronde Nationaal Kampioenschap Paaseieren Zoeken bij Kasteel Hoensbroek

Onlangs is de inschrijving geopend voor de derde editie van het Nationaal Kampioenschap Paaseieren Zoeken. Eén van de drie landelijke voorrondes vindt vrijdag 22 maart plaats bij Kasteel Hoensbroek.

  2 Hits

Zorgcentrum Beek & Bos Heythuysen breidt uit

Zorgcentrum Beek & Bos in Heyhuysen gaat uitbreiden met de bouw van drie ontmoetingsruimten. Donderdag 29 februari 2024  werd symbolisch door mevrouw Van Lier-Bergmans het startsein gegeven, dit in bijzijn van Roel Willems, hoofd uitvoerder van aannemer Maasveste-Berben, Harm Hoekstra, bestuurder Beek & Bos en medewerkers & bewoners.

Beek & Bos wil mensen een fijne dag bieden. Dat geldt met name voor de bewoners, de bezoekers en de deelnemers van de dagbesteding. Veel dorpsbewoners uit de omgeving maken al gebruik van de huidige ontmoetingsfunctie. Daar komen nu drie ontmoetingsruimten bij waar zo’n 20 – 25 mensen per ontmoetingsruimte gebruik van kunnen maken. De ontmoetingsfunctie in Beek & Bos is mogelijk voor mensen met en zonder zorgindicatie. De ruimten worden straks overdag met name gebruikt door bewoners en dorpsbewoners met dementie.
De verwachting is dat deze ontmoetingsruimten in oktober 2024 gereed zijn.

Bron en foto (rechtenvrij): Beek & Bos

(Origineel geplaatst door Els Bruijnen)

  3 Hits

Schrikbeeld enorme megaloods bij Clauscentrale brengt inwoners Brachterbeek op de been: ‘Opzouten met die rotzooi’

Moeten er in Maasbracht naast de Clauscentrale en het TenneT-hoogspanningsstation nog een verbinding met de Delta Rhine Corridor en een 5 tot 10 hectare groot converterstation komen? Inwoners zijn tegen. En het gemeentebestuur in Maasgouw worstelt met die vraag.

  19 Hits

Dier van de week: Mooby komt uit een rustig huishouden met één baasje en moet wennen aan drukte

Anne Vleeshouwers van Dierenasiel De Beestenboel vraagt elke week extra aandacht voor een dier. Deze week is Mooby aan de beurt, een gecastreerde kater van ongeveer 3 jaar.

  17 Hits

Gemeente Roerdalen wil niet dat Duitse buren windmolens bij de grens blijven neerzetten

De gemeente Roerdalen heeft bij de Kreis Viersen, het regionale bestuur aan de andere kant van de grens, bezwaar gemaakt tegen het groeiend aantal windmolens op Duits grondgebied.

  24 Hits

Nieuw bos bij Nieuwstadt moet natuur weer laten floreren

De Provincie Limburg legt tussen Nieuwstadt en de Duitse grens ongeveer drie hectare nieuw bos aan.

Dit bos, gelegen tussen de Rode Beek en de Altaarweideweg, is een onderdeel van natuurcompensatie en nieuwe natuurontwikkeling in de regio.

VDL Nedcar en A2-verbreding

De aanleg van dit nieuwe bosgebied komt voort uit een deel van de natuurcompensatie die is vereist vanwege projecten zoals die van VDL Nedcar en de wegverbreding van de A2. Een deel van de compensatie is reeds door VDL Nedcar uitgevoerd, terwijl de rest wordt gerealiseerd door de Provincie Limburg.

In de komende jaren zal op andere geschikte locaties binnen de gemeente Echt-Susteren en Sittard-Geleen nieuwe natuur worden gerealiseerd.

Inheemse bomen en struiken

Wethouder Hub Meuwissen benadrukt het belang van het bewust kiezen van boom- en struiksoorten die oorspronkelijk in de regio voorkomen. Door te kiezen voor inheemse soorten zoals zomereik, haagbeuk, kers, meidoorn en sleedoorn wordt de lokale biodiversiteit bevorderd. Deze diversiteit draagt bij aan de ontwikkeling van een natuurlijk ecosysteem en vermindert het risico op ziekten. Om een gezonde groei te garanderen, worden de bomen en struiken per soort gegroepeerd.

Lees Meer
  27 Hits

Ieder kind verdient een taart op zijn verjaardag, vinden Dorien en Wendy van Bakteam Roerdalen

Wie verjaart krijgt een taart. Toch? Nou, niet altijd, want door omstandigheden van uiteenlopende aard is het lang niet in ieder gezin vanzelfsprekend dat er bij een kinderverjaardag een lekker stukje gebak op tafel verschijnt. Het Bakteam Roerdalen wil daar verandering in brengen.

  26 Hits

Weekwinnaar VIA-fotopagina’s ‘Week in Beeld’

Arthur Claessens is de weekwinnaar van de VIA-fotopagina’s van woensdag 21 februari en wint twee kaarten voor het Discovery Museum in Kerkrade.

  0 Hits

Marieke Schreinemachers nieuwe voorzitter Voedselbank Midden-Limburg

Marieke Schreinemachers wordt de nieuwe voorzitter van de Voedselbank Midden-Limburg. Zij volgt Ger Boereboom op die eind december 2023 zijn functie als voorzitter van deze vrijwilligersorganisatie neerlegde. De heer Boereboom stond ruim 7 jaar aan het roer van de Voedselbank Midden-Limburg.

Drie mannen en één vrouw reageerden op de vacature van de nieuwe voorzitter, die op de website van de Voedselbank Midden-Limburg en enkele andere social media gepubliceerd werd. Zij werden uitgenodigd voor gesprekken met een afvaardiging van het bestuur en management van onze organisatie. Daarbij werd niet alleen gekeken naar bestuurlijke ervaring, maar vooral ook naar de motivatie om het voorzitterschap van de Voedselbank Midden-Limburg te vervullen. Op grond van deze gesprekken is gekozen voor Marieke Schreinemachers. De nieuwe voorzitter treedt per 1 maart 2024 in functie.

De Voedselbank Midden-Limburg is een organisatie die zo’n 130 vrijwilligers telt en momenteel wekelijks ruim 350 gezinnen met in totaal een duizendtal personen met voedsel ondersteunt. De organisatie wordt aangestuurd door een bestuur en management. Iedereen die bij de Voedselbank Midden-Limburg werkzaamheden verricht, doet dat als onbetaald vrijwilliger. Niemand ontvangt een vergoeding voor zijn of haar werkzaamheden.

bron en foto: voedselbanken.nl

(Origineel geplaatst door Els Bruijnen)

  17 Hits

Meedenken over de invulling van Dorpspark Schepersheuvel?

Het is drie voetbalvelden groot, het gebied dat omgetoverd wordt tot Dorpspark St. Odiliënberg. De kinderboerderij en enkele tijdelijke woningen zijn er al. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Binnen het dorp worden inwoners uitgenodigd om mee te denken over de invulling van dit terrein.

De vraag is dus: Maar wat zou je willen dat er nog meer komt? De werkgroep Dorpspark Schepersheuvel heeft een oproep gedaan om ideeën in te dienen. En dat leverde al leuke reacties op.
Chris Trines praatte hierover met Judith le Large en Joost Schreurs van de werkgroep. Wat zijn hun plannen en hoe ziet de tijdsplanning eruit. In het programma “Wo höbbe veer ’t euver” van OR6 leverde dit onderstaand gesprek op.

Mensen met ideeën kunnen overigens reageren via dit mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk hier voor meer info: https://www.roerdalen.nl/initiatieven-van-inwoners-sint-odilienberg

(Origineel geplaatst door Freek Noten)

  33 Hits

Plan voor overdekte hangplek Montfortse jongeren bij vijver Achter de Hoven

Als het aan het college van B en W van Roerdalen ligt, komt er een jongerenontmoetingsplek (JOP) bij de vijver Achter de Hoven in Montfort. De wat oudere jeugd van het dorp heeft daarom gevraagd.

  29 Hits

Open afscheidsdag in St. Odiliënberg

Landgoed Frymerson in St. Odiliënberg biedt een pracht omgeving voor tal van activiteiten. Vele bruidsparen wisten het landgoed al te vinden, maar ook de kerstmarkt en pompoenendag zijn vermaard. Nu organiseert het team van Frymerson een ‘Open Afscheidsdag’.

De Historische Buitenplaats Frymerson is een uniek gelegen landgoed van ruim 12 ha in het idyllische Sint Odiliënberg. Onder het motto ‘de dood hoort bij het leven’ organiseert Frymerson op zondag 17 maart een Open Afscheidsdag. Een dag waarop belangstellenden informatie kunnen krijgen over vrijwel alle aspecten rondom het afscheid nemen een dierbare. Belangstellenden worden niet alleen geïnformeerd over de mogelijkheden om een uitvaartbijeenkomst of koffietafel te organiseren op Landgoed Frymerson, er is tevens een breed scala aan uitvaart gerelateerde bedrijven aanwezig.  De toegang is gratis.

In zijn OR6- programma “Wo höbbe veer ’t euver?” sprak Chris Trines met Petra Theunissen en Vanessa Storm de Grave, die deze dag organiseren.

Meer informatie via www.frymerson.nl

(Origineel geplaatst door Freek Noten)

  35 Hits

Gilde Opleidingen ondersteunt studenten bij opleidingskeuze

Gilde Opleidingen is een campagne gestart om bekend te maken dat ze studenten actief ondersteunen bij de opleidingskeuze. Er is een groot aanbod aan mbo-opleidingen, maar wat past er bij de studenten (en waar is vraag naar)?

Afgelopen zondag besteedde Chris Trines in het OR6-programma “Wo höbbe veer ’t euver?” aandacht aan dit thema. Hij sprak met Daniëlle Heijenrath, keuze adviseur bij Gilde opleidingen over de manier waarop studenten worden begeleid. Ook sprak hij met Klin van den Heuvel, die speelt in het speciaal voor de campagne opgenomen clipje met Stef Classen. Klin heeft persoonlijk ervaren hoe het is om een goede keuze te maken.

Kijk hier voor meer informatie: http://tinyurl.com/2tzerr7t

(Origineel geplaatst door Freek Noten)

  41 Hits

Tien scholen strijden tegen elektronisch afval tijdens E-waste Race

Tien scholen in de gemeenten Leudal, Maasgouw en Roerdalen doen van 4 tot en met 28 maart mee met de E-waste Race. De E-Waste Race is een wedstrijd om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen.

  47 Hits

Website gemeente Echt-Susteren tijdelijk uit de lucht

De website van de gemeente Echt-Susteren is getroffen door een ddos-aanval. De website is daarom tijdelijk niet bereikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing, maar het is nog onduidelijk hoe lang de storing gaat duren.
Bij een ddos-aanval wordt het computersysteem overspoeld met verkeer, zodat die overbelast raakt en onbereikbaar wordt. Alles wijst er op dat de aanvallers niet zijn binnengedrongen in de systemen van de gemeente en dat het beveiligingssysteem goed zijn werk heeft gedaan.
Afspraken Echt-Susteren houdt inwoners via de sociale kanalen van de gemeente van berichtgeving op de hoogte. Voor het maken van afspraken, bijvoorbeeld voor nieuwe paspoorten en ID-kaarten, kunnen inwoners telefonisch contact opnemen via 0475 – 478 478. De gemeente doet bij de politie aangifte van deze ddos-aanval.

(Origineel geplaatst door Will Schmitz)

  32 Hits

Inhaalronde amateurvoetbal: komt jouw favoriete club in actie?

In het Limburgse amateurvoetbal staan op dinsdag 27 februari en donderdag 29 februari weer doordeweekse inhaalwedstrijden op het programma. Hieronder een overzicht. Alle duels beginnen om 20.00 uur.

  0 Hits

Scholieren BC Broekhin starten pop-up store

Leerlingen van 4 VMBO van BC Broekhin zijn een pop-up store gestart in de expositieruimte naast de Jumbo in het Roercenter in Roermond. In deze ruimte hebben zij een ‘expositie’ samengesteld over de laatste oorlogsmaanden van Roermond, dit als examenproject in het kader van het praktijkvak Economie & Ondernemen.

Basisschoolleerlingen van groep 8 uit de regio Roermond bezoeken de expositie en lopen daarna onder begeleiding van de leerlingen van Broekhin een educatieve stadsspeurtocht. De speurtocht brengt de leerlingen langs verschillende historische plekken en gebouwen (Stolpertsteine, verzetsmonument, deportatiemonument etc. die met onder periode te maken hebben.

De pop-up store is geopend van woensdag 21 februari tot en met zaterdag 2 maart.

(Origineel geplaatst door Els Bruijnen)

  42 Hits