​11:00 uur | 10 Oktober | Wo höbbe veer 't Euver.

 In deze aflevering van WHVTE staat het Limburgs Dialect centraal. Maar we hebben meer in dit live programma dat ditmaal door Chris Trines wordt gepresenteerd.

Zo is FRANK VERGOOSSEN van Roerdalen Nu aanwezig. Het nieuwe weekblad waarin de zes lokale bladen zijn gebundeld is inmiddels bij de inwoners van Roerdalen op de mat gevallen. Maar wat vindt u ervan? Daar willen de initiatiefnemers graag een antwoord op krijgen.

YURO MICHIELSEN en PETRA GROENEWEG van de Limbörgse Academie zetten zich in om de Limburgse taal te verbinden met de digitale wereld. Zo is er inmiddels een App waarmee je eenvoudig in het Limburgs kunt appen. Maar er zijn meer plannen.

TON THEELEN uit Posterholt is lid van 'de Raod veur 't Limburgs' en actief binnen Veldeke. Hij vertelt wat die Raod doet en vertelt over zijn plannen met het boekje 'Leukste Limburgse woorden en gezegdes'.

We hebben daarnaast een gesprek met SJRA PUTS over zijn theaterprogramma op 14 november as. en praten we met Sjra en JOES BOONEN over hun plan om het dialect dichter bij de kinderen te brengen. Door een prentenboek en een nieuwe kinder theaterproductie over Leonarda de koe die 100 km zwom tijdens de wateroverlast.

LIAN SONNTAG is weer op stap geweest in de regio om reportages te maken. Zo was ze aanwezig tijdens de rommelmarkt in Posterholt en maakte ze een leuke impressie van de onlangs gehouden tour van het Social Team, waarover we vorige week al uitgebreid berichtte.

Het team van OR6 wenst je veel kijkplezier. Wil je reageren op de uitzendingen of zelf eens te gast zijn, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ons programma is te zien via Ziggo digitaal kanaal 41 en live te volgen via onze website OR6.nl en Facebook. De uitzending is op een later tijdstip terug te kijken op onze website www.OR6.nl

Foto Blech Mich - Wim Mertens

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

​12:00 uur | 10 Oktober | WIED ES DE WINDJ Afl. 5
WO HÖBBE VEER 'T EUVER 3 OKTOBER