OR6 / zondag 1 mei 2022 / 11.00 uur / Wo höbbe veer ´t euver

Vandaag leidt DORIEN VAN MEEL jullie door een nieuwe aflevering van "Wo höbbe veer ´t euver. Het belooft weer een afwisselende ochtend te worden.

  1. Allereerst praat Dorien met MICHEL LEMAIRE van het Historie huis Roermond. Het Historiehuis toont de expositie 'Natuurkracht' met werk uit de stadscollectie van Roermond. De sierlijke kunstwerken van onder meer Frans Dupont, Henry Luyten en Pierre Cuypers laten de inspiratie zien die deze kunstenaars haalden uit het landschap en de natuur.
  2. Afgelopen week werden zeven Roerdalenaren koninklijk onderscheiden. Eén van hem was Frits Smeets, al sinds vele jaren als vrijwilliger verbonden aan OR6. We kijken o.a. naar een opgenomen interview met Frits.
    Dorien praat met EMILE VAN DEN ELSHOUT, één van de gedecoreerden uit Roerdalen. Ook aanwezig is CHRIS TRINES, die als Roermondenaar eveneens een lintje mocht ontvangen. Chris werkt ook al jaren als vrijwilliger bij OR6, hij kreeg het lintje vooral vanwege zijn verdiensten voor het Limburgse dialect. Dorien praat hierover met hem.
    Na afloop van de uitzending is een uitgebreide reportage te zien over de lintjesregen in Roerdalen.
  3. Op zaterdag 30 april vindt in Herkenbosch de première plaats van de documentaire over het leven van onze bekende Herkenbosscher dorpsgenoot (Dr.) Hubert Biermans (1864 – 1953). Uiteraard kijkt Dorien (een dag later) terug op deze unieke gebeurtenis.


Het team van OR6 wenst je veel kijkplezier. Wil je reageren op de uitzendingen of zelf eens te gast zijn, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze programma´s zijn te zien via Ziggo digitaal kanaal 41 en live te volgen via onze website OR6.nl en Facebookpagina. De uitzending is op een later tijdstip terug te kijken op onze website www.or6.nl. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

OR6 / zondag 8 mei / 11.00u / Wo höbbe veer ´t euv...
Koninklijke onderscheiding voor twee OR6 vrijwilli...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
maandag 30 januari 2023