OR6 / 11.00u / Zondag 7 november / Wo höbbe veer 't euver

Op zondag 07 november as. begint 'de vastelaovend'  al bij omroep OR6. In deze aflevering van Whvte kijkt CHRIS TRINES met u vooruit op dit volksfeest. Hoe openen verenigingen het nieuwe seizoen? Waar komen de vele tradities vandaan? Hoe smink je veilig en goed? Dit en veel meer in deze nieuwe aflevering.

JEAN-PHILLIPE LAUGS bestudeert als historicus al vele jaren de Limburgse cultuur. Ook de vastelaovend. Met hem kijken we naar de oorsprong van de vele gebruiken en tradities. Waarom verkleden we ons? Waar komt het gekkengetal vandaan? Of de vastelaoveskleren? En waarom roepen we een prins/prinses uit? Je krijgt antwoord op deze en veel meer vragen...

ASTRID REIJNERS is gekozen tot het nieuwe L1-Vastelaovesgezicht voor 2022. Wij gingen bij Astrid op bezoek in Linne waar ze ons heeft uitgelegd hoe je op een goede en voor de huid veilige manier, je gezicht kunnen sminken. En uiteraard is ze in de studio om het hebben over de uitverkiezing.

De VORSTEN van CV D'n Uul van den Grauwert, De Doal en de Berggeite vertellen ons hoe zij dit jaar de vastelaovend openen en op welk programma-onderdeel ze zich nu al verheugen.  Daarnaast vertellen ze ons waar volgens hen een goed vastelaovesleedje aan moet voldoen.

Zangeres MARLEEN MOLS laat u kennis maken met haar splinternieuwe vastelaovesleedje. We horen hoe ze het liedje heeft geschreven en kunnen kijken naar een flitsend optreden van deze sympathieke zangeres.

Geniet u ook altijd zo van de grappen in een buut? Het lijkt vaak zo simpel, maar een goede buut opzetten kost veel, veel tijd. We praten erover met Buutkampioen GER FRENKEN. Misschien verklapt hij je wel zijn geheim. We praten ook met Ger over het belang van PIERRE CNOOPS voor de buuttewereld. Op 11 november wordt er een standbeeld voor Pierre onthuld.

U kunt kortom weer kijken naar een goed gevuld en gevarieerde aflevering van 'Wo höbbe veer 't euver' die we aflsuiten met een actualiteit uit Roerdalen van onze razende reporter LIAN SONNTAG.

ca. 12:00 u. | AFL. 9 | WIED ES DE WINDJ

In deze alweer 7e aflevering van het muziekprogramma met muziek uit Limburg staan weer meerdere artiesten centraal. ZO kunt u kijken naar een optreden van DE ZUSJES DE BIE. Met prachtige close harmonie. YLKA KOLKEN is te gast met liedjes net als MARK SCHRAVEN. Het programma wordt ditmaal afgesloten door de band AFTER MIDNIGHT.

ca. 12:45 u. | AFL. 6 | OP PAD MET MATH | MEERLEBROEK & BRACHTERWALD

MATH DE PONTI neemt u mee in naar twee mooie natuurgebieden in en nabij BEESEL. Het MEERLEBROEK is als natuurgebied ingericht als natuurcompenstatie na de aanleg van de A73. En heeft zich ontwikkeld tot een prachtig zeer nat gebied. Ideaal voor watervogels. Het voormalige munitiedepot 'BRACHTERWALD' is eveneens een uniek gebied waar de natuur zich kan ontwikkelen. Het staat onderneer bekend om de vele reeën en edelherten. Geniet van de mooie beelden en enthousiaste uitleg van Math.


×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Artikel over omroep or6 in dagblad de Limburger
OR6 / 11.00u / Zondag 31 oktober / Wo höbbe veer '...