WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 90 | Zondag 29 januari 2023

Dit is alweer de 90e aflevering van 'Wo höbbe veer 't euver'! Vandaag is JAN RAMAKERS jullie gastheer. Uiteraard heeft hij weer een gevarieerd programma in de aanbieding.

Allereerst praat Jan met LEON HANNEN en CLAIRE SCHREURS uit Montfort. Zij zijn van het initiatief Montfort Leeft, dat vorige week werd uitgeroepen tot winnaar van de Kern met Pit-award voor het beste bewonersinitiatief van Limburg. Aan de verkiezing is een geldbedrag van 1500 euro verbonden.

Op 17 januari werd de gemeentelijke opvang voor Oekraïense vluchtelingen in Herkenbosch officieel geopend. Het was een informele en gezellige bijeenkomst, waar ook Jan Ramakers en Lian Sonntag van OR6 present waren voor opnames. Jan sprak met enkele aanwezigen (waaronder wethouder Loes Vestjens) en liet zich uitgebreid informeren over deze tijdelijke opvanglocatie.

De toren van 54 meter hoog die MERU (Maharishi European Research University) in Nationaal Park De Meinweg wil bouwen, stuit op verzet. Bewoners van de Boslaan en Vlodrop-Station vrezen verkeerschaos. In de studio is MARC POETH te gast, hij spreekt namens de verontruste bewoners.

De zaate hermenie "ONGER VEURBEHOUD" uit Posterholt bestaat dit jaar 3x11 jaar. Genoeg reden voor Jan om hen uit te nodigen in de studio. Hoe kijken ze terug, en wat zijn hun plannen voor de komende vastelaovend?

Tot slot zijn er weer onze vaste rubrieken, "Effe d'r oet" en het weerbericht van Meteo Roerstreek, zoals altijd verzorgd door Ben Effing.

De uitzending begint zoals altijd om 11.00 uur.Je kunt kijken via ZIGGO kanaal 41 of via de glasvezel van KPN en XS4ALL kanaal 1507. Maar ook via onze FB pagina (en later) onze website.

Wil je reageren op de uitzending, of heb je tips voor onderwerpen of activiteiten voor Effe d'r Oet, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: We herhalen het programma op zondag om 15.00, 18.00 en 21.00 uur.
Op maandag, dinsdag en woensdag om 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 en 21.00 uur wordt deze uitzending nogmaals herhaald.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

LAOT NAG 'NS ZEEN zondag 5 februari 2023
WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 89 | Zondag 22 januar...