WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 83 | Zondag 6 november 2022

 In deze aflevering van WHVTE is JAN RAMAKERS jullie gastheer. De volgende gasten en onderwerpen passeren de revue.

Vanaf zondag 6 november is in het Roerstreekmuseum in Sint Odiliënberg een nieuwe tentoonstelling te bezichtigen. De titel is: Onderwijs in de Roerstreek door de jaren heen - Hoe het was in de klas? Jan laat beelden zien van de opening en praat in de studio met JAN VAN DER VARST en ALEX PEETERS.

Op een mooi stukje van Nationaal Park De Meinweg ligt bij Rijksmonument begraafplaatskapel St. Ludwig een bijzonder grafmonument van een Noorse piloot uit de Tweede Wereldoorlog. HARRIE LINSSEN en JAN SCHREURS maakten een bijzondere documentaire over dit onderwerp. Zij lichten het toe in een gesprek met Jan.

Vervolgens heeft Jan een gesprek met LOES VESTJENS, wethouder van de gemeente Roerdalen. Verschillende actuele onderwerpen komen aan bod, zoals huisvesting van Oekraïense vluchtelingen, armoedebeleid, stand van zaken Zwarte Berg enz.

Bij het thema armoede schuift TON CUSTERS aan. Aanleiding is zijn theaterprogramma 'Zelf sjöldj' waarin armoede besproken wordt aan de hand van verhalen van ervaringsdeskundigen!

POLITIEK IN EEN MINUUT
Wij vroegen de verschillende fracties: Hoe tevreden bent u met de eerste begroting van het nieuwe college? Waar moet volgens uw partij vooral de nadruk op komen te liggen het komende jaar?

Uiteraard ook weer aandacht voor de activiteitenrubriek EFFE DR OET en het weer in de rubriek METEOROERSTREEK.

Na WHVTE kun je kijken naar de 3e aflevering van ´Op paad in ´t Echter landj´.

Alweer een gevarieerde uitzending, die om 11.00 uur begint. Onze programma's zijn te bekijken via ZIGGO kanaal 41 of via de glasvezel van KPN en XS4ALL kanaal 1507. Maar ook via onze FB pagina (en later) onze website.

Wil je reageren op de uitzending, heb je tips voor onderwerpen of activiteiten voor Effe d'r Oet, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het programma wordt herhaald op zo - ma - di om 11 - 13 - 15 - 18 en 21 uur.
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 84 | Zondag 13 novemb...
WO HÖBBE VEER ’T EUVER | Afl. 82 | THEMA DEMENTIE