Lokale omroep voor de Roerstreek

WHVTE 134 | Zondag 5 mei 2024

Op bevrijdingsdag zijn we er natuurlijk ook weer met een nieuwe aflevering van 'Wo höbbe veer 't euver'. Gastheer Chris Trines heeft wederom een gevarieerd programma voor u.

VICKY HEINEN
Met de uit Posterholt afkomstige Vicky Heinen praten we over haar glaskunst. Onlangs was ze nog met haar creaties te zien bij kasteel Kasteel Aerwinkel. Met name haar IJsvogeltjes zijn zeer bijzonder. Hoe moeilijk is het om met glas mooie dingen te creeëren? Je hoort het zondag.

ROERMOND IN BEELD
Roermondenaar ERIC MUNNICHS presenteert vrijdag 3 mei zijn nieuwe (foto)boek; Roermond in Beeld. Dat doet hij met de opening van een expositie van foto's uit het boek. Foto's gemaakt tijdens de oorlog en wederopbouw. De expositie is te bezoeken in de oude werkplaats van Cillekens-Dreesens in de Roerpassage en in het Historiehuis (bij de bibliotheek).

LINDA ZIJLMANS en FRANS HERMANS
Live muziek komt er deze keer van de Venlose Linda Zijlmans en de oorspronkelijk uit Schimmert afkomstige Frans Hermans. Beiden zingen solo een mooi nummer. Maar samen zingen ze ook hun nieuwste single 'wat es ich dich neet kin laote gaon'. Een Limburgse tekst op een nummer van Lady A. Dat wordt weer genieten!

EXPOSITIE GALERIE MARLEEN HANSEN
Van 9 t/m 12 mei organiseert onze collega en kunstenaar Marleen Hansen een expositie in haar galerij bij de molen in St. Odilënberg. Samen met beeldend kunstenaar Wim Wilmsen exposeert ze vrier dagen lang van 11 tot 17 uur. Normaal interviewt Marleen andere kunstenaars, nu interviewen wij Marleen over deze expositie.

MARION VERVOORT: SLAVIUSKERKJE
In het prachtige Salviuskerkje naast kasteel Limbricht, gaf de uit Horst afkomstige zangeres/dichteres Marion Vervoort een optreden. Dit deed ze samen met pianist en componist Egbert Derix. Het was weer genieten van de fraaie teksten en gedichten. En het was ook een kennismaking met enkele nieuwe nummers van het album 'Het Echte Spel' dat in het najaar verschijnt. Wij spraken erover met Marion en Egbert.

STADSBRANDPROCESSIE ROERMOND
Op zaterdag 11 mei start om 18:30 uur vanaf het Munsterplein de Stadsbrandprocessie. Een traditie van de 'Roermondse putten' en de Brandweer RoermondNa de grote stadsbrand werd er jaarlijks in processie naar de Kapel in 't Zand getrokken. Een gebruik dat ook nu nog door de putten en de brandweer in ere wordt gehouden. Dit jaar verbindt de brandweer er op het Munsterplein ook een informatiemarkt aan. Om mensen te informeren over o.a. gevaar van koolmonoxide, om bijzondere voertuigen te showen en om nieuwe vrijwilligers te werven. Organisatoren BEN LINSSEN en PETER SUYLEN komen er in de studio het fijne over vertellen.

Uiteraard is er ook de rubriek EFFE D"R OET en het WEER van Ben Effing.

KIJKEN
Kan op zondag om 11 uur via ZIGGO kanaal 41 (KPN 1507 Roerstreek) en via onze FB en website.

UITZENDTIJDEN
Zondag 5 mei | 11 u - 15 u - 18 u - 21 u

Maandag 6 t/m woensdag 8 mei | 09 u - 12 u - 15 u - 18 u - 21 u

TERUGKIJKEN
Kan via onze website www.or6.nl

Zijn Brabantse en Gelderse clubs sterker? ‘Grotere...
Waterschap Limburg: 'Tegen deze buien is niks best...