Lokale omroep voor de Roerstreek

WHVTE 131 | De Limburgse Maasterrassen

WHVTE 131 | Zondag 14 april | De Limburgse Maasterrassen

Komende zondag kunt u kijken naar deel twee van het programma over het boek de (Midden) Limburgse Maasterrassen, land van breuken en beken.Opgenomen bij de Venhof in Herkenbosch mag u ditmaal de volgende onderwerpen verwachten. Uiteraard ook nu weer met prachtige dronebeelden van Hans Heijnen uit Swalmen.

RISICO OP NATUURBRANDEN

De landelijke media besteedde er de afgelopen weken al meerdere malen aandacht aan. Nederland is niet goed voorbereid op grote natuurbranden. Met de grote brandop de Meinweg op 20 april 2020 nog in gedachten, praten we hierover met ASCHWIN VERHEIJDEN van de brandweer Limburg-Noord. Hoe is de situatie in ons gebied? Ton Lenders vertelt wat de schade is aan flora en fauna.

HANS HEIJNEN: 't SWALMDAL & de WATERMOLENS

Met Hans Heijnen (voormalig directeur MFL) trekken we door het Swalmdal, het deel in het boek dat door hem is geschreven. Wat maakt dit dal zo uniek. Daarnaast bezoeken we de Molzmühle in Wegberg. Hans vertelt waarom er zoveel watermolens in het Swalmdal zijn, hun rol en hoe ze functioneerden.

JOYVE HENDRIKX-DIRKX: BIEZUNJER ROERDALEN

Joyce Hendrikx ging ditmaal niet met Bas Zwaan van L1 maar met Math de Ponti op pad. Ze bezochten mooie plekjes in het Roerdal bij Vlodrop, bekeken het werk van de bevers en bekeken waarom de hoeves bij Paarlo, liggen waar ze liggen.

MATH DE PONTI: DE LUS VAN LINNE

Uiteraard ook onderdeel van de Limburgse Maasterrassen is het prachtige natuurgebied (in ontwikkeling) in de Lus van Linne. Math heeft hier in zijn Op Pad met Math al eens uitgebreid aandacht aan besteed. In het kader van het in september te presenteren nieuwe natuurboek, komt hij er nu nog even op terug.

 MUZIEK: RODEBACHTALER MUSIKANTEN

Net als vorige week komt de muziek ook nu weer van de uit Gangelt afkomstige Original Rodebachtaler Musikanten. Ze spelen maar liefst drie nummers te weten; Darf Ich Bitten bei schöner Blusmusik, Die Kapelle hat gewonnen, My Dream.

EFFE D'R OET

Uiteraard ontbreekt ook de activiteitenrubriek EFF d'r Oet niet in dit programma. Het weerbericht van Meteo Roerstreek is direct na de uitzending te zien.

KIJKEN

Uitzendingen zijn er op:ZONDAG 14-04 | 11 - 15 - 18 en 21 uurMA-DI -WO | Herhalingen | 09 - 12 - 15 - 18 - 21 uurKijk via ZIGGO kanaal 41 (vrijwel heel M-Limburg) of KPN/XS4ALL kanaal 1507 (Roerstreek) of kijk via onze FB pagina of website.

UITZENDING GEMIST

Via onze website www.or6.nl kunt u heel eenvoudig uitzendingen terugkijken. Klik boven in de lijst op het logo van WHVTE. Er opent dan een nieuwe pagina met alle uitzendingen die er zijn geweest. Klik op de uitzending van uw keuze en u kunt deze bekijken.

REAGEREN

Reageren kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NIEUWS

Stuur uw nieuwsberichten ook naar de nieuwsredactie van de omroepen in Midden-Limburg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


(Foto's OR6)Dirk loopt 100 kilometer in een dag voor het goede...
Shirley Schmitz uit Linne genomineerd voor de Coif...